Ipak - istok! Niko Kranjčar u Warki priznao - klubovi su se dogovorili

CSKA želio ga je dovesti kada je imao 18 godina, Dinamo Kijev javio se dvije godine kasnije, nakon što im se tadašnji Dinamov kapetan prezentirao u Ukrajini u kvalifikacijama za Ligu prvaka. Rusija i Ukrajina za Niku Kranjčara bile su tada zaista daleki istok.Danas? Nekad nezamjenjivi član udarne Bilićeve jedanaestorke razmišlja realnije. Na početku priprema jasno nam je dao do znanja: "I tamo se igra nogomet. Ne bih imao ništa protiv da odem na istok u dobar klub za dobre uvjete. Treba biti realan, važno je koliko ćeš zaraditi u karijeri."

OK, sigurno je da bi Kranjčar radije zarađivao u Premiershipu, no još draže bilo bi mu da igra nogomet. To u Tottenhamu radi samo povremeno. Harry Redknapp protekle sezone dao mu je obećanje da će poraditi na tome, ali Niku je zaustavila i ozljeda - dva puta. Splet okolnosti na kraju ga je odveo u Ukrajinu. Nije želio previše govoriti dok stvari nisu poprimile ozbiljne okvire, no nakon treninga u Warki, prvog po dolasku u Poljsku, priznao je novinarima:

"Preostali su još detalji, ali klubovi su se načelno dogovorili. Ne bavim se time osobno, ovdje sam na Euru i mislima sam okrenut samo turniru."

Rekao je sasvim dovoljno. Kijev bi trebao postati novi dom Nike Kranjčara. Dogovore li se posljednji detalji, među njima i Nikina plaća. U klubu Blohina, Rebrova i Ševčenka čeka ga menadžer Yuri Semin, koji je do 2010. godine bio na klupi koju je zasjeo Slaven Bilić, i gdje je jedno vrijeme bio i predsjednik kluba. Niku čekaju i vatreni derbiji protiv Darija Srne, njegovog cimera iz reprezentacije koji sa Šahtarom konstantno bori protiv Dinama za pehare prvaka.  U posljednje vrijeme, u pravilu, i pobjeđuje. 

Pročitajte više