Janica se vraća na Snježnu kraljicu: Gledatelje mame hrvatskim zastavicama i sa još besplatne hrane

Foto: AFP

DOLAZI vrijeme ne samo Božića i Nove godine, nego i Snježne kraljice: 4. i 6. siječnja održavaju se ženska i muška slalomska utrka na Sljemenu.

Kako bi povećali prošlih godina prilično smanjenu gledanost ženske utrke, organizatori su je postavili u noćni termin. Start prve vožnje ženskog slaloma 4. siječnja je u 15:45 sati, a druge vožnje u 18:30 sati.

Očekuje se puno gledatelja: Ženska utrka je za vikend, a muška u nedjelju


Muški slalom, koji se vozi dva dana kasnije (prva vožnja u 10:45, druga u 14 sati) ove je godine dnevna utrka, ali to neće negativno utjecati na gledanost, jer odvija se u nedjelju, a na Sljemenu će biti i dodatni mamac - Ivica Kostelić, kojem eč s obzirom da je načet ozljedama, navijačka podršak biti još potrebnija nego inače.

Tradicionalno, izvlačenje startnih brojeva bit će na Trgu bana Jelačića, u četvrtak 3. siječnja u 19 sati za žensku utrku i u subotu 5. siječnja u 18:45 sati za mušku utrku.

Povratak legendi: Paralelni slalom za kronično bolesnu djecu

Utrka skijaških legendi, koja je prvi put održana 2008., vraća se nakon dvije godine pauze, u nedjelju 6. siječnja od 17.30 sati, nakon muškog slaloma.

Alberto Tomba, Marca Girardelli, ali i Janica Kostelić, Ana Jelušić i Nika Fleiss odvozit će paralelni slalom, kako bi pomogli prikupiti sredstava za Specijalnu dječju bolnicu za kronične bolesti u Gornjoj Bistri.

Za posjetitelje besplatne zastavice i još više hrane i pića

Vedran Pavlek, direktor Organizacijskog odbora Snow Queen Trophyja, ističe kako je zbog pogodnog vremena staza utrke spremna, ostaju tek detalji.

"Zbog vikend termina utrke očekujemo veliki broj navijača, sjajnu atmosferu i bučno navijanje za Ivicu i ostale skijaše, ali i za sve ostale skijašice i skijaše, za što smo im pripremili dodatni poklon - hrvatsku navijačku zastavicu za svakog posjetitelja.

Osim toga, proširit ćemo i ponudu besplatne hrane i pića, a navijači će uživati u povećanim videozidovima i poboljšanom razglasu.

Pročitajte više