Kladite se pametno uz Index i Dvoznak.com: Bielu treba pobjeda u utrci za osmo mjesto

SVE najave današnjih utakmica i prognoza pročitajte na dvoznak.com, adresi za pametno klađenje

Hokej, Biel - Ambri

Švicarsko prvenstvo u hokeju na ledu ulazi u posljednju fazu regularnog dijela. Borba za doigravanje se praktički svela samo na dva imena, osmoplasirani Kloten i vjernog im pratitelja Biela.

"Nama je jasno što moramo činiti do kraja sezone. Ako pobijedimo sve do kraja, vjerojatno ćemo biti ‘unutra’. Svaki gubitak bodova bi pak mogao biti koban", kratak je bio trener Schläpfer.

On je reprezentativnu stanku iskoristio kako bi konsolidirao te pojačao svoj roster. Posljednje ovogodišnje zvučno pojačanje je kanadski branič Campoli (458 NHL nastupa), koji bi trebao učvrstiti poroznu obranu ispred vratara Berre.

Campoli neće igrati ovaj vikend. Želim mu dati priliku da se prvo upozna s ekipom. Osim toga imam potpuno povjerenje u ekipu koja je pobijedila zadnje dvije utakmice - zaključio je domaći strateg.

Za loše vijesti se pobrinula medicinska služba koja je poručila da važni branič Kparghai neće biti spreman za igru još neko vrijeme.

Ambri će sigurno u borbu za ostanak, vjerojatno s pretposljednjeg mjesta. Iako su uoči stanke prekinuli niz poraza, teško se u njihovoj igri može očekivati neki poseban napredak. Motiv teško da će pronaći, a jako loša vijest je odsutstvo braniča Noreaua, vrlo važnog igrača u obra pravca.

"Osim Noreaua ozlijeđen nam je i Kutlak, pa smo morali hitno potražiti zamjenu. Doveli smo iskusnog Kanađanina Girouxa te se nadam kako će on odmah dobro uklopiti u momčad", rekao je trener Pelletier.

Nije tu kraj gostujućim transfer aktivnostima. Potpisali su za sljedeću sezonu ugovore s trojicom novih igrača, međutim nije riječ o imenima koja bi mogla jamčiti veliki napredak u kvaliteti igre. To dijelom i otkriva već sada njihove ambicije za sljedeću sezonu...

Prognoza:

Biel - Ambri, ishod utakmice tip:1

Ovdje nema puno mudrosti. Bielu pobjeda treba pod svaku cijenu kako bi nastavili borbu za osmo mjesto, Ambriju praktički ne treba nizašto. K tome, gosti ovdje dolaze bez dvojice važnih braniča. Za Noreaua bih se čak usudio kazati kako je to njihov ključan igrač koji posljednje dvije sezone vuče ekipu u oba pravca. Iako je branič, drugi je po broju ostvarenih bodova (9 golova + 23 asistencije). Kutlak je pak zabio samo jedan, no ima 20 asitencija. Obrana gostujuće ekipe je ionako porozna pa bi se izostanak mogao osjetiti i u tom pravcu. Dolazak Girouxa sumnjam da će nešto bitno promijeniti u startu. Sve osim pobjede Biela i njihova tri boda bilo bi veliko iznenađenje. U posljednjih devet susreta Biel ima osam pobjeda (jedini poraz je nakon penala u posljednjem susretu kod Ambrija). Kući pak imaju sedam pobjeda u nizu protiv njih...

Pročitajte više