Klopp: Strašno, bit će to sudar dva najveća iznenađenja Lige prvaka

Foto: AFP

SPORTSKI direktor Parižana Leonardo prokomentirao je ždrijeb osmine finala Lige prvaka. PSG će prolazak u četvrtfinale tražiti preko Valencije.

"Uvijek je jako teško reći da li je ždrijeb dobar ili nije. U Ligi prvaka to uvijek ovisi o trenutku kada se igra utakmica, formi u tom trenutku", rekao je Brazilac. "Sjajne su momčadi preostale i imamo nevjerojatne europske klasike već u osmini finala. Nas čekaju teški ogledi protiv Valencije koja je iskusna momčad", dodao je.

Iz Valencije su istaknuli kako su zadovoljni s ždrijebom. Svjesni su da je moglo biti puno gore. "PSG je težak suparnik, međutim možemo biti zadovoljni ždrijebom", rekao je direktor španjolske momčadi Fernando Giner. "Mislim da imamo dobre izglede za prolaz u četvrtfinale. Iako, za nas je veliki uspjeh što smo već stigli do osmine finala", dodao je.

Španjolci nikako nisu htjeli Porto, ali barem neće morati daleko putovati

Još jedan vrlo interesantan dvoboj bit će onaj Porta i španjolske Malage. Obe momčadi relativno su zadovoljne ždrijebom u Nyonu, ako ništa barem neće morati daleko putovati.

"Možemo biti zadovoljni ždrijebom, no moramo biti oprezni jer Malaga nije slučajno stigla do osmine finala", rekao je predsjednik portugalske momčadi Jorge Nuno Pinto da Costa.

Španjolci su nešto pragmatičniji. "Ako ništa drugo nećemo morati daleko putovati. No, iskreno nismo željeli Porto. Portugalski prvak ima odličnu momčad, vrlo kvalitetnu i iskusnu", rekao je direktor Malage Martin Aguilar.

Klopp: Sudar dva najveća iznenađenja Lige prvaka

Po mnogima jedan od najatraktivnijih parova jest onaj ukrajinskog Šahtara i Borussije Dortmund. Obje momčadi naime imaju velike ambicije ove sezone... Trener Borussije Jurgen Klopp svjestan je da se radi o sudaru dva najugodnija iznenađenja ovogodišnje Lige prvaka...

"Bit će to ogroman izazov, jer se u osmini finala sudaraju dvije momčadi koje su mnogi prozvali najugodnijim iznenađenjima. Šahtor je iznimno jak i neugodan suparnik", istaknuo je Klopp.

Ukrajinci nisu zadovoljni ždrijebom, iako priznaju kako se raduju ovim atraktivnim dvobojima.

"Znao sam da ćemo dobiti Borussiju. Imao sam takav osjećaj, no to ne znači da sam i želio njemačkog prvaka. Borussija je u ove sezone u LP pokazala nekoliko fantastičnih utakmica. Bit će zanimljivo", rekao je direktor Šahtara Sergej Palkin.

Nedved: Celtic je jako opasan suparnik, pobijedili su Barcelonu

Na koncu spomenimo reakcije i za dva posljednje izvučena para, Celtic - Juventus, i Schalke - Galatasaray. "U osmini finala nema slabih momčadi, no dobili smo suparnika protiv kojeg imamo izgleda. Ukoliko odigramo najbolje što znamo možemo izboriti četvrtfinale", rekao je trener Nijemaca.

"Neće biti lako, niti njima niti nama. Siguran sam kako ćemo u Gelesenkirchenu imati veliku podršku naših navijača kojih je mnogo u Njemačkoj", dodao je slavni Turčin Hamit Altintop, nekada i sam igrač Schalkea.

Iz Juventusa pak vrlo respektiraju škotski sastav..."Celtic je momčad koju se mora respektirati, a to su pokazali pobjedom protiv Barcelone. Igrao sam nekoliko puta protiv Celtica i uvijek se radujem atmosferi koja nas očekuje u Glasgowu. Vjerujem kako će uzvrat u Torinu biti naša velika prednost", rekao je direktor Stare Dame Pavel Nedved.

Pročitajte više