Košta koliko Modrićeva tjedna plaća: Hrvatsku na Islandu zaustavio - redatelj spotova

Foto: Guliver Image/Getty Images

HANNES THOR HALLDORSSON, islandski vratar, jedan je od junaka remija protiv Hrvatske u prvoj utakmici dodatnih kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo. Cijena mu je svega 150 tisuća eura, a tolika je upravo i tjedna plaća Luke Modrića. 

Vratar KR-a iz Reykjavika zaustavio je svih šest udaraca hrvatskih nogometaša, te pokupio sve, uglavnom bezopasne, centaršuteve Perišića i ostalih izabranika Nike Kovača.

"Zadovoljan sam igrom i rezultatom. Ponosan sam i na svoj doprinos jer nisam primio gol", rekao je 29-godišnji Halldorson nakon utakmice kojom se Island približio povijesnom uspjehu.

Za reprezentaciju Islanda debitirao je prije dvije godine protiv Cipra kada je uspio sačuvati svoju mrežu. Nakon toga je islandski gol čuvao još 16 puta.

Karijeru je počeo u Leikniru, a zanimljivo da je samo jednu utakmicu branio za klub izvan Islanda. Prošle godine je otišao kratkotrajnu na posudbu u norveški Brann gdje je nastupio u samo jednom susretu umjesto ozlijeđenog Piotra Leciejewskog. Ljetos je prvi put postao prvak sa svojim Reykjavikom.

 

Nogometom se bavi da zaradi za snimanje horora

Hannes je poznat i izvan nogometnih terena budući da radi kao redatelj. Režirao je nekoliko reklama uključujući i onu za Coca Colu i islandsku avio kompaniju.

"Kamera je moja prva ljubav. Filmove sam počeo snimati s 12 godina, a nogomet počeo profesionalno igrati u trećoj ligi, kao 21-godišnjak", rekao je Halldorsson i otkrio zašto se bavi nogometom.

"Želim zaraditi novac u nogometu kako bih ispunio svoj san - skupiti novac za snimanje horor filma!"

Ipak, najpoznatiji je po spotu koji je režirao, a kojim se Island predstavio na Euroviziji prošle godine.

Pročitajte više