Kranjčar: Nije nam sviran čisti penal

Foto: Hina

DINAMO je prošao u 3. kolo kvalifikacija za Ligu prvaka nakon što je u dvije utakmice bio bolji od makedonskog Vardara. Nakon susreta Zlatko Kranjčar mogao je biti zadovoljan, ali dva primljena gola dovoljan su razlog za oprez uoči nastavka sezone.

> OPROŠTAJ SA STILOM Pjaca s dva gola preokrenuo za prolaz Dinama

"Želim čestitati igračima na zasluženoj pobjedi i prolazu. Vardar je dobro ušao u utakmicu, ali u važnijim trenucima smo bili bolji i priveli utakmicu kraju na način na koji smo mi željeli. Nismo realizirali svoje prilike, a i sudac nam nije svirao čisti penal na Pjaci što bi sigurno promijenilo tijek utakmice. Na početku smo bili nesigurni u pasovima, griješili smo u zadnjoj liniji jer su nam stoperi vodili igru i tu smo im otvorili neke situacije ispred našeg gola i, na koncu, vodstva. U nastavku smo ušli odlučnije, preselili smo igru na njihovu polovicu, ušao je Benković što nam je donijelo stabilnost u sredini jer su se Machado i Antolić pomaknuli prema naprijed i bili smo dosta bolji. Mislim da je taj potez odlučio pobjednika", rekao je Kranjčar pa dodao:

"Najvažnije da smo se plasirali dalje, ostvarili smo dvije pobjede što je važno za koeficijent i nastavljamo u Europi te se već sutra okrećemo Dinamo Tbilisiju. Veliko hvala svima danas. Bio je užitak igrati na Maksimiru, atmosfera je bila pozitivna i sjajna, a mislim da su igrači vratili i da su navijači otišli kući zadovoljni. Vjerujem da su im naša igra, pobjeda, ali i želja koju su igrači pokazali najbolja pozivnica za idući tjedan i utakmicu protiv Tblisija".

Kranjčar je zatim prokomentirao i zvijezdu večeri, Marka Pjacu: "Sve je bilo jako lijepo i mislim da je Marko zaslužio takav jedan oproštaj od Dinama. Svi mi mu želimo sve najbolje u nastavku karijere, a publika je svojim pljeskom i ovacijama sve rekla što misli o njemu. Mogu mu se samo zahvaliti i zaželjeti puno sreće jer se radi o fantastičnom igraču i dečku. Jako lijepo od publike što su mu priredili ovakav oproštaj", zaključio je trener.

"Računali smo na to da će Pjaca otići, Juventus je po meni jedan od najvećih klubova. Mi ćemo odlaskom Pjace možda tražiti igrače takvog tipa, ali prvo želimo osposobiti Fernandesa i Henriqueza na koje računamo".

Pogledajte reakcije nakon utakmice.

Pročitajte više