Ludilo na Korzici: Na terenu se potukli igrači Bastije i Ajaccioa, sudac isključio petoricu!

Foto: AFP

 VELIKI derbi Korzike pripao je Bastiji koja je s 1:0 porazila Ajaccio, no klubovi iz donjeg doma Le Championnata probili su se na naslovnice zbog urnebesne završnice susreta u kojoj su se igrači potukli na terenu.

> Senzacija u Le Championnatu: Reims s desetoricom srušio PSG!

Veliko rivalstvo između dva korzikanska grada, na terenu i izvan njega, traje stoljećima, još otkako je Napoleon Bastiji oduzeo status "glavnog grada" mediteranskog otoka i dodijelio ga Ajacciou.

Maoulida je u 47. minuti riješio pitanje pobjednika, a u 80. minuti gosti su ostali s igračem manje nakon drugog žutog kartona Chalmea.

U sudačkoj nadoknadi, nakon što je gostujući napadač Oliech napravio prekršaj na vrataru domaćih Landreau, izbila je velika tučnjava igrača u Bastijinom kaznenom prostoru. Pogledajte incident u videu!



Kad se situacija smirila sudac je isključio još četvoricu igrača, domaćima Rothena i Thauvina, a gostima Oliecha i Andrea.

St. Etienne skočio na treće mjesto

Što se tiče ostalih utakmica 27. kola francuskog prvenstva, St. Etienne je uvjerljivo porazio Nicu sa 4:0.

Aubameyang je u 7. minuti zabio iz penala, Brandao je u 60. udvostručio vodstvo, Mollo je deset minuta kasnije zabio treći gol, a u 74. Brandao je drugim golom zaključio utakmicu.

St. Etienne je skočio na treće mjesto sa 47 bodova, četiri manje od Lyona i sedam od vodećeg PSG-a.

Nancy je kod Sochauxa slavio 2:1, a Lorient i Valenciennes odigrali su 1:1.

Pročitajte više