Mamić: Jako sam sretan igrom moje momčadi

Foto: Hina

DINAMO je u petom kolu Prve HNL u petak navečer na Maksimiru svladao Split s 1:0, pogotkom Duje Čopa iz 45. minute. Trener Zoran Mamić istaknuo je nakon susreta igru svoje momčadi kao najveći razlog njegovog zadovoljstva.
 
>Crveni nisu izdržali: Čarolija Čopa za petu pobjedu Modrih
 
"Čestitke momčadi na zasluženoj pobjedi. Mislim da smo u dobroj utakmici bili bolja ekipa i jako sam sretan igrom moje momčadi. Posebno me veseli što kvalitetnoj momčadi kao što je Split nismo dopustili pravu priliku za pogodak", riječi su trenera Dinama.
 
"Ostaje žal jer smo u drugom dijelu imali nekoliko sjajnih prilika, čiste mat pozicije i to je ono što moramo popraviti kako bismo u budućnosti bili još bolji", dodao je Mamić.
 
Henriquez i WIlson ispunili očekivanja Mamića
 
U dresu zagrebačkog kluba prve minute je upisao napadač Angelo Henriquez, nedavno pristigao na posudbu iz Manchester Uniteda. "Jako dobro je ušao i šteta što nije zabio iz dvije odlične prilike, ali njegove kretnje pokazuju da je pravi igrač", rekao je o njemu.
 
Također, prokomentirao je Mamić i Wilsona: "Bio je jako dobar. Žao mi je što nije iskoristio priliku, ali donio nam je širinu i dubinu, što smo i tražili. Može i puno više tako da vjerujem da će biti još bolji."
 
Povratnik u Dinamo Ognjen Vukojević također je dobio priliku na terenu. "Sretan sam što smo pobijedili, mislim da je Dinamo mogao pobijediti i s većim rezultatom, ali nažalost nismo postigli taj drugi gol. Bilo je lijepo i nadam se da ćemo nastaviti s takvim rezultatima", rekao je iskusni veznjak.
 
Još jedna pobjeda bitna za psihičko stanje momčadi
 
"Ova je pobjeda bitna za psihičko stanje momčadi, ona će nas sigurno dignuti i dobar je poticaj prije utakmice u Rumunjskoj. Bitno je da imamo vremena kvalitetno se pripremiti za Petrolul", zaključio je Vukojević.
 
"Mislim da je najvažnije da smo pobijedili prije najvažnije utakmice sezone protiv Petrolula i nadam se da ćemo nastaviti s dobrim igrama i pobjedama", izjavio je junak susreta Duje Čop.
 
Dobra vijest za sve navijače Dinama je podatak da Ivo Pinto pred kraj susreta nije doživio nikakvu ozbiljniju ozljedu, tek je imao problema s grčevima. "Sretni smo zbog pobjede večeras protiv Splita, ali čeka nas teška utakmica u Rumunjskoj. Oni imaju jako prvenstvo i jake klubove, čak četiri-pet momčadi ima potencijala boriti se za naslov prvaka i Petrolul je jedna od tih momčadi. Ako želimo ući u Europa ligu zaista moramo igrati kao momčad", rekao je nakon utakmice portugalski branič. 

Pročitajte više