Manchester United osvajanjem Liga kupa izjednačio trofejni rekord najvećih rivala

Foto: Guliver Image/Getty Images

TRIJUMFOM u finalu Liga kupa protiv Southamptona (3:2), Manchester United izjednačio se s najuspješnijim engleskim klubom svih vremena.

Unitedu je ovo bio 41. trofej, koliko je do jučer imao samo Liverpool i sada su dva velika rivala i najveći engleski klubovi izjednačeni po broju velikih naslova.
 
Kriterij je da se u obzir uzimaju samo "veliki" trofeji, točnije oni za koje se igra cijele prvenstvene sezone ili da se radi o natjecanju. Ne računaju se trofeji do kojih se dolazi jednom pobjedom, kao što su engleski ili europski superkupovi. 
 
Liverpool je 18 puta bio prvak Engleske, 7 puta je osvojio FA Kup, 8 puta Liga kup, 5 puta je bio prvak Europe, a 3 puta pobjednik UEFA Kupa. 
 
Ali, Liverppol već pet godina nije osvojio ništa, dok je za to vrijeme United, koji je također posrnuli velikan, ipak obogatio trofejnu dvoranu, pa je prošlogodišnjim slavljem u FA Kupu, te recentnim u Liga kupu, dostigao Redse na vrhu, kojeg sada dijele.
 
United je osvojio 20 naslova engleskog prvaka, 12 FA Kupova, 5 Liga kupova, 3 prvaka Europe i 1 Kup pobjednika kupova.
 
Nakon što je dostigao Liverpool, do kraja sezone može postati i jedini engleski rekorder po broju trofeja, jer u igri je za osvajanje još FA Kupa i Europa Lige.
 
Kako god završio njegov lov na rekord, Unitedu i Liverpoolu još dugo nitko neće prići niti blizu, jer Arsenal, treći engleski klub po broju osvojenih trofeja,ima čak 13 trofeja manje od vodećeg dvojca.

Pročitajte više