Mario Pašalić zabio golčinu u europskom debiju za Monaco

Foto: Guliver Image/Getty Images

MARIO PAŠALIĆ imao je debi iz snova u prvoj službenoj utakmici za Monaco, otkako je u Kneževinu stigao iz Elchea.
 
U prvoj utakmici trećeg pretkola Lige prvaka u pobjedi 3:1 u Bernu kod Young Boysa, zabio je  prekrasan treći gol topovskim udarcem s ruba šesnaesterca.
 

Utakmica u Bernu bila je neobična. Golova, ali ni pravih prilika  nije bilo do 64. minute, a onda je Kurzawa pogodio za 1:0. Ludih tri minute započeo je Carrilo, koji  je osam minuta kasnije pogodio za 2:0. Nadu domaćoj momčadi vratio je Nuzzolo u 74. minuti, ali samo minutu kasnije konačni rezultat postavio je Pašalić
 
Za Monaco Danijel Subašić i Mario Pašalić odigrali su cijelu utakmicu.
 
Šahtar izvukao remi u paklu Istanbula, Srna jedan od najboljih
 
Šahtar je odigrao nulu protiv Fenerbahčea u paklu Istanbula, no ukrajinska momčad može više žaliti za propuštenim prigodama. Šahtar je imao više od igre, bolje prilike, a jedan od najraspoloženijih je bio Darijo Srna. Upravo je Srna kreirao dvije najbolje prilike za goste, no Alex Teixeira i Marlos nisu bili precizni.
 
Srna je odigrao svih 90 minuta, a Eduardo da Silva dobio je posljednjih 15 minuta.
 
Preokret PAO-a s igračem manje u Ateni
 
Jedini domaćin koji je stigao do pobjede je Panathinaikos koji je 2:1 slavio protiv Club Bruggea golovima Berga i Karelisa iz penala, koji su tako okrenuli rano vodstvo gostiju za koje je zabio Bolingoli-Mbombo.
 
Grci su imali sjajnu priliku za veću pobjedu, no Berg je promašio penal u 34 minuti. Također, treba reći da su Grci do pobjede došli s igračem manje jer je zbog grubog starta isključen Sanchez u 44 minuti.
 
Danijel Pranjić odigrao je cijelu utakmicu za PAO, dok je Petrić bio na klupi.

 
Odličan rezultat uoči uzvrata ima albanski Skenderbeu koji je s 2:0 golovima Salihija pobijedio kod moldavskog Milsamija.
 
U prvoj utakmici 3. pretkola Lige prvaka nogometaši moskovskog CSKA i praške Sparte odigrali su 2:2 (1:1) u Himki Areni.
 
Sparta izvukla velikih 2:2 u Moskvi
 
Domaći su dvaput vodili, ali nisu uspjeli izboriti prednost za uzvrat u Pragu. Dzagojev je u 14. minuti doveo CSKA u vodstvo, ali samo minutu poslije izjednačio je Fatai. U 29. minuti vratar Sparte Bičik obranio je kazneni udarac koji je izveo Natcho, ali nije mogao zaustaviti udarac Zorana Tošića u 53. minuti, kad su Moskovljani poveli 2:1.
 
No, njihovo je veselje opet kratko trajalo. Već u 57. minuti Krejči je pogodio glavom za konačnih i vrlo obećavajućih 2:2 za Spartu. Uzvratna utakmica na rasporedu je 5. kolovoza na stadionu Letna u Pragu.
 

Nogometaši ciparskog prvaka APOEL-a i albanskog Skenderbeua napravili su značajan korak prema kvalifikacijskom kolu za Ligu prvaka, nakon što su slavili kao gosti u prvim utakmicama 3. pretkola.
 
Ciprani šokirali Dance, Albanci Moldavce
 
Argentinac Tomas De Vincenti je u razmaku od tri minute donio vodstvo Cipranima na gostovanju kod danskog Midtjyllanda. Dancima je kakvu-takvu nadu u mogući prolaz vratio Poulsen pogotkom u 88. minuti za konačnih 1:2.

 
Moldavski prvak Milsami, za kojeg je Karlo Belak odigrao cijelu utakmicu, a Igor Banović ušao u 74. minuti, nije uspio iskoristiti prednost domaćeg terena u srazu sa Skenderbeuom. Albanski prvak na uzvrat odnosi dva pogotka prednosti, a oba je postigao reprezentativni napadač Albanije Hamdi Salihi.
 

Za Skenderbeu je cijelu utakmicu u zadnjem obrambenom redu odigrao bivši mladi reprezentativac Hrvatske Marko Radaš.
 
Mađarski Videoton postigao je dva pogotka na utakmici s bjeloruskim BATE Borisovim, ali izvukao je samo 1-1 pred svojim navijačima. Nizozemac Luijckx je u 56. minuti reagirao poput centarfora bjeloruske momčadi i glavom svladao svog vratara za vodstvo gostiju.

U 89 minuti Brazilac Paulo Vincius uspio je donijeti izjednačenje i kakvu-takvu nadu Mađarima za uzvrat u Bjelorusiji.

Dinko Trebotić odigrao je cijelu utakmicu za Videoton.

Liga prvaka, 3. pretkolo:

CSKA Moskva - Sparta Prag 2-2 (Dzagojev 14, Tošić 53/Fatai 15, Krejči 57)

Midtjylland - APOEL 1-2 (Poulsen 88/De Vincenti 30, 33)

Milsami - Skenderbeu 0-2 (Salihi 50, 73-11m)

Makabi Tel Aviv - Plzen 1-2 (Itzhaki 79/Mahmutović 17, Petržela 21)

Fenerbahče - Šahtar 0-0

Panathinaikos - Club Brugge 2-1 (Berg 37, Karelis 65-11m/Mbombo 10)

Young Boys - Monaco 1-3 (Nuzzolo 74/Kurzawa 64, Carrillo 72, Pašalić 75)

Videoton - BATE Borisov 1-1 (Vincius 89/Luijckx 56-ag)

 
 
 
 

Pročitajte više