Najveći hrvatski derbi opet sude Osječani: Pejinu prvi put glavna uloga

Foto: Srđan Vrančić / Cropix

PRVI ovosezonski derbi Hajduka i Dinama sudit će Tihomir Pejin, po prvi put u svojoj karijeri.

Najveći derbi hrvatskog nogometa opet je pripao tzv. osječkoj skupini sudaca, koja je do sada uvjerljivo najviše puta dijelila pravdu na utakmicama Dinama i Hajduka.

Uloga glavnog suca pripala je Tihomiru Pejinu iz Donjeg Miholjca, koji će tako postati 19. sudac u povijesti HNL-a koji imao čast suditi najveći derbi hrvatskog nogometa.

Poslove pomoćnih sudaca obaviti će Dalibor Conjar i Miro Grgić, četvrti sudac biti će Tomislav Petrović, a dodatni suci uz gol biti će Domagoj Ljubičić i Danijel Trampus. Kontrolu suđenja obaviti će Draženko Kovačić, a za poslove delegata zadužen je Darko Kolesarić.

Od 63 prvenstvena derbija 11 puta sudio je Željko Širić, 8 puta Ivan Bebek, Vlado Svilokos 7 puta, Draženko Kovačić 6 puta, Ivan Novak 5 puta, Miroslav Vitković 4 puta, po 3 puta sudili su Ivica Vranaričić, Veljko Matković i Andrej Burilo, po 2 puta Ante Kulušić, Mateo Beusan, Reno Sinovčić i Ivica Katuša dok su po jednom glavni suci bili Veljko Malovac, Hrvoje Kurtović, Damir Batinić, Ante Vučemilović-Šimunović te Domagoj Vučkov, navodi službena stranica lige.

Utakmica na Poljudu proglašena je utakmicom visokog sigurnosnog rizika. Povjerenik za natjecanje zakazao je sastanak službenih osoba i rukovoditelja službi zaduženih za organizaciju utakmice za subotu već u 11 sati kako bi se izvršile sve potrebne pripreme za kvalitetnu organizaciju utakmice i obavila kontrola poduzetih aktivnosti.

Povjerenik za suđenje Ivan Peraić u 9. kolu na još dvije utakmice odredio je dodatne pomoćne suce: po šest sudaca bit će i na nedjeljnim utakmicama Lokomotiva-Split te Slaven Belupo-Rijeka.

Derbi Hajduka i Dinama igra se u subotu od 19 sati na Poljudu.

Pročitajte više