Nakon niza povijesnih, Split u Dugopolju igra najveću utakmicu svog postojanja

Foto: Index

U ČETVRTAK od 20.30 sati na stadionu Hrvatski vitezovi u Dugopolju, RNK Split igra prvu utakmicu play-offa Europa lige protiv talijanskog Torina. Nema sumnje da se radi o najvećoj utakmici u povijesti splitskog kluba, utakmici koja se ma kako završila mora iskoristiti kao temelj za višesmjerni napredak.

Iako uoči početka europske sezone Crvenima nitko nije davao prevelike šanse, pogotovo nakon što im je ždrijeb udijelio izraelski Hapoel i ukrajinski Čornomorec, momčad Ivana Matića napravila je rijetko viđeno senzaciju za hrvatske prilike i stigla na korak od astronomskog natjecanja po skupinama.

Split je po koeficijentu, nakon islandskog Stjarnana, kazahstanske Astane i moldavskog Zimbrua, četvrta najslabije plasirana momčad u play-offu Europa lige. Njegov uspjeh tim više dobiva na vrijednosti, a rezultati će stići već sljedeće sezone, kada će momčad s Parka Mladeži sigurno biti nositelj u 2. pretkolu.

Što se tiče protivnika, nema sumnje da je Torino iznimno ozbiljna momčad, međutim sudari hrvatskih klubova s talijanskim ekipama posljednjih godina otkrivaju kako se uvijek radi o egal utakmicama. Talijani su u pravilu više koncentrirani na Serie A doli Europu, no opet individualna kvaliteta često zna biti presudna.



"Naš glavni cilj je kvalitetan ulazak u prvenstvo, ali i ova utakmica je važna. Biti će to dobar test za moju ekipu. Nisam znao puno toga o Splitu, ali dobro smo ih prostudirali, igraju mnogo drukčije od Šveđana, kvalitetnija su momčad i sigurno nam neće biti lako. Osjećamo da još uvijek nismo u pravoj formi, ali vjerujem da ćemo ostvariti dobar rezultat", rekao je trener Torina u najavi utakmice.


S druge strane trener Splita Ivan Matić vjeruje kako njegova momčad može iznenaditi Torino. U dosadašnjem dijelu sezone pokazao se kao pravi nogometni stručnjak koji zna kako postaviti momčad i tražiti rezultat. Možda to najbolje dokazuju gostujući susreti protiv Hapoela i Čornomoreca koji su završili s 0:0.

"Trebamo iskoristiti prednost domaćeg terena u prvoj utakmici. Nadam se da ćemo imati pun stadion. Talijani nisu u natjecateljskom ritmu, mi bismo trebali biti u boljoj formi i to je naša šansa. Trebali bismo se s Torinom ravnopravno nositi", rekao je Matić u najavi današnjeg dvoboja u Dugopolju.

Split: Vuković - Radotić, Galović, Glumac, Rugašević - Vidović, Dujmović - Belle, Rog, Glavina - Bilić

Torino: Padeli - Bovo, Glik, Moretti - Damian, Nocerino, Vives, El Kaddouri, Molinaro - Quagliarella, Barreto

Pročitajte više