Navijači ogorčeni: "Churchill se okreće u grobu", drugi tvrde: "Di Canio je odličan potez Sunderlanda"

Foto: Facebook.com/sunderlandafc

ČOVJEK koji je prvi dao priliku Paulu Di Caniju da uđe u trenerski svijet bio je predsjednik Swindona Jeremy Wray. Upravo je on u razgovoru za BBC izjavio da je Di Canio odličan izbor vodstva Sunderlanda.

> Nova britanska avantura fašista i ljubitelja Mussolinija: Di Canio preuzeo Sunderland!

"Sunderland nije pogriješio. On je tip osobe koja će galvanizirati momčad. Strastven je, organiziran, on živi za momčad, on dok spava misli na momčad, on dok jede misli na klub. Konstantno je u klubu, od 0 do 24. Nevjerojatan je", rekao je Wray.



Inače, navijači Sunderlanda nisu zadovoljni novim trenerom, koji je hvalio ideje Benita Mussolinija te je otvoreno priznao da je fašist. Upravo zbog te činjenice, David Miliband, bivši britanski ministar vanjskih poslova, podnio je ostavku u upravnom odboru kluba. Mnogi ogorčeni navijači ostavili su poruke na službenom Facebooku Sunderalnda poput: "Nacističko smeće" ili "Churchill se okreće u grobu".

"Ovu odluku sam donio isključivo zbog političkih izjava i stavova koje je novi menadžer Sunderlanda iznosio u prošlosti", objasnio je svoju odluku Miliband.



Međutim, Wray smatra kako je to bila "glupa odluka".


"Znam kakva je situacija. Tako smo i mi bili pod pritiskom kad smo ga angažirali za trenera, ali vidi se da gospodin Miliband nema pojma o Di Caniju. U periodu kada je vodio Swindon nikada nismo razgovarali o politici", rekao je Wray.

Ipak, Piara Powar, izvršni direktor organizacije "Nogomet protiv rasizma u Europi", zatražio je od Di Canija da se odrekne ideologije koja nije podobna za društvo u 21. stoljeću.

"Fašizam je ideologija koja ne promiče toleranciju i kao takva nema što tražiti u 21. stoljeću", rekao je Powar.

Pročitajte više