Novi argentinski izbornik ide po Messija: Tata Martino kriv je za njegov odlazak

Foto: Getty Images/Guliver Image

ARGENTINSKA nogometna reprezentacija u ponedjeljak je dobila novog izbornika. Riječ je o Edgardu Bauzi koji je prihvatio ovaj posao s vjerojatno najdelikatnijim zadatkom u životu – vratiti Lionela Messija u reprzentaciju.

Najbolji igrač svijeta rekao je dosta nacionalnoj selekciji nakon šokantnog finala Copa Americe u kojoj je njegova momčad na jedanaesterce izgubila od Čilea.  Bilo je to Messiju treće reprezentativno izgubljeno finale u zadnje tri godine. Bauza je sada za to okrivio Gerarda Martina, kojeg je naslijedio na klupi.

"Protiv Čilea smo vidjeli što se dogodi ako Messija ostavite samog da se bori protiv četvorice igrača. Puno je propatio u tom finalu", rekao je Bauza za argentinske medije.

Kako bilo, Bauza ne misli gubiti vrijeme pa će navodno već slijedeći vikend odletjeti u Barcelonu gdje će se sastati s Messijem i pokušati ga uvjeriti da se vrati u reprezentaciju.

Plan je pridobiti 29-godišnjeg genijalca da se vrati već slijedeći mjesec kada Argentina igra protiv Urugvaja i Venezuele kvalifikacije za svjetsko prvenstvo.
Bauza ima plan kako će pridobiti Messija da se vrati.

"Ideja je da igra ide kroz Messija. On može igrati na tri pozicije. Napadača, polušpicu i desno krilo.
Međutim, namjera je da igra na onoj poziciji na kojoj može napraviti razliku, a za to će mu trebati pomoć suigrača. Ne možemo se osloniti samo na Messija".

To je ono čime će pokušati pridobiti Messija. Nakon toga će diskutirati o tome i vidjeti hoće li razgovor dovesti do toga da promijeni svoju odluku i vrati se u reprezentaciju, kaže Bauza.

O slučaju se oglasio i Anders Iniesta, Messijev suigrač iz Barcelone i čovjek za kojeg se veže većina Messijevih dostignuća.

"Najbitnije je da je Messi sretan i zadovoljan onime što radi i gdje se nalazi. Mora vidjeti što je najbolje za njega i biti tamo gdje se osjeća ugodno.
Meni Messi djeluje kao i uvijek. Uživa u nogometu i provođenju vremena sa suigračima", rekao je Španjolac i poželio kolegi da ostane najbolji na svijetu.
 

Pročitajte više