Novi remi Modrih, Jurčić: Ne možemo zabijati glavu u pijesak, treba pronaći alternativu Kovačiću

Foto: Dragan Matić / Cropix

PRED PET tisuća gledatelja u Širokom Brijegu Dinamo je remizirao bez golova s istoimenim domaćinom. Modri su na travnjaku Pecare istrčali u formaciji 4-2-3-1, odnosno Kelava - Vrsaljko, Jedvaj, Šimunić, Ibanez - Ademi, Leko - Tomečak, Sammir, Čop - Krstanović, izgledavši vrlo dopadljivo.

U 4. minuti kada je Sammir prizemnim dodavanjem u kaznenom prostoru tražio Tomečaka, ali obrana Širokog uspjela je blokirati njegov pokušaj. Nakon 15-tak minuta dominacije Modrih, domaćini su u samo nekoliko minuta imali par dobrih pokušaja, no Kelava je odlično reagirao. Prvo je obranio pokušaje Wagnera i Zlomislića da bi u 20. minuti sjajnom reakcijom obranio udarac Marića iz blizine.

Očekivano, ritam igre je u nastavku ipak malo pao za što je itekako bio zaslužan blatnjav i težak teren. Domaćini su par puta prijetili preko slobodnjaka Šilića, no najbolju priliku promašio je kapetan Wagner. Igrala se 57. minuta utakmice kada je nakon udarca iz kuta lopta pala pred Wagnera koji je bio sam na svega pet metara od Kelave, ali njegov siloviti udarac ide preko gola.

Inače, sav prihod dvoboja namijenjen je humanitarnoj udruzi Fra Mladen Hrkać. Udruga je osnovana kao dobrovoljna, humanitarna, nevladina i neprofitna organizacija sa ciljem pružanja informacijske, financijske i logističke pomoći osobama sa zdravstvenim poteškoćama koje žive izvan Hrvatske, a dolaze na liječenje u Zagreb, kao i njihovim obiteljima.

Jurčić: Ne možemo zabijati glavu u pijesak, moramo pronaći alternativu Kovačiću

Krunoslav Jurčić prokomentirao je prezentaciju svojih pulena

"Bila je ovo jako čvrsta utakmica u kojoj smo imali dobrih i nešto lošijih perioda. Bila je dobra utakmica, gledatelji su mogli biti zadovoljni posebno prvim dijelom i mislim da su nedostajali tek golovi. Iako je ideja bila da ovo bude nekakva generalne proba prije Osijeka, ipak smo igrali u drugačijoj formaciji i probali neke igrače koji su možda manje igrali", rekao je Jurčić.

"Izvedba uvijek ovisi o suparniku koji je danas bio dobro posložen i vrlo živ. Ukoliko je Široki uvijek ovakav mislim da može igrati značajnu ulogu čak i u europskim natjecanjima. Nije više Hercegovina na razini da dođemo tu i zabijemo par komada. Istina, bio sam čak i prezadovoljan kako smo izgledali u Turskoj na odličnim terenima i dok smo svi bili zdravi. Sada smo načeti ozljedama i naravno da će nam trebati neki period dok se uigramo", istaknuo je.

"Moramo reagirati nakon odlaska Kovačića i ozljeda nekih igrača; nemamo ništa "zabijanjem glave u pijesak". Htio sam danas vidjeti kako će se snaći igrači koji su bili više na klupi na nekim novim pozicijama. Imamo ovaj, 4-2-3-1 sustav kao rezervu i onaj 4-1-4-1 kao glavni", za kraj će.

Pročitajte više