Obrana Liverpoola ponovno na meti kritika: "Lovren ne bi mogao voditi ni četu izviđača"

Foto: Guliver Images/Getty Images, screenshot; Youtube

"DEJAN LOVREN, koji je doveden u Liverpool za 4 milijuna funti više od Balotellija i koji je prvi izbor Brendana Rodgersa, ne može voditi ni četu izviđača", piše Bleacher Report nakon poraza Redsa u Ligi prvaka od Reala (0:3).

Obrana je bila i ostala najveći problem Liverpoola

Navijači Liverpoola razočarani su obranom koja je, primjerice, u engleskom prvenstvu u osam odigranih utakmica primila 12 golova, dok su Lovren i društvo u Ligi prvaka kapitulirali čak pet puta u tri odigrane utakmice.

"Prošle sezone Liverpoolova Ahilova peta bila je obrana. Tijekom ljetnog prijelaznog roka doveli su Dejana Lovrena za 20 milijuna funti, a kako sada stvari stoje on nije rješenje za njihove probleme. Škrtel i Lovren još uvijek nisu uigrani i to je najveći problem Redsa. Tu je i Mamadou Sakho koji je zajedno s Lovrenom koštao 35 milijuna funti, ali još uvijek nisu pokazali da su spremni za najveće izazove u Europi", piše Express.



Brendan Rodgers uoči početka nove sezone tvrdio je kako su u Lovrenu dobili novog vođu, ali čini se da se trener Redsa malo zaletio s takvim izjavama.

"Lovren je bio impresivan protiv Borussije Dortmund u prijateljskoj utakmici. Iako je bila samo pripremna utakmica, Lovren je pokazao da bi upravo on mogao ustrojiti obranu Redsa. Pokazao je da je odličan u obrani i da može sjajno organizirati posljednju liniju Redsa. Ipak, početak sezone donio je razočaranje. Škrtel i Sakho mu nisu bili od velike pomoći, a Lovren je pokazao nervozu u duelima i često je znao krivo procijeniti let lopte", piše Liverpool Echo.

Jedan dio navijača uvjeren je da će Lovren, nakon što prođe fazu prilagodbe, isplatiti svaku lipu potrošenu za njegov transfer, dok drugi dio navijača nije baš toliko uvjeren u njegove sposobnosti.

Pročitajte više