Olić najveća žrtva Nishimure: Imali smo nakaradno suđenje! I David Luiz mi je to rekao

Foto: Guliver Images/Getty Images

IVICA OLIĆ solidno je odigrao protiv Brazila na otvaranju Svjetskog prvenstva. Ola je prilično namučio brazilsku obranu, posebno Danija Alvesa na lijevoj strani, ali znao je u pojedinim trenucima i kiksati. Bez obzira, Olić je bio možda i najbolji Kovačev igrač na terenu.

Olić bijesan na Nishimurija: Sramota! 

Nakon utakmice i on je imao što za reći na račun japanskog suca Nishimurija, najzaslužnijeg za pobjedu domaćina.

"Moram priznat da sam jako razočaran pogotovo sad kad sam na TV-u vidio. Sramotno. Nekoliko trenutaka prije jedanaesterca bio sam u situaciji kad me Dani Alves zakačio. Golman sigurno ne bi stigao i sudac se pravio da nije ništa vidio i onda pet minuta poslije svira tako smiješan jedanaesterac za njih", rekao je Olić i nastavio.


Alves je koljenom zakačio Olićevu nogu. Iako su stručnjaci sinoć zaključili kako ovdje nije riječ o penalu, usporena snimka potvrđuje da Olić govori istinu. Nakon što mu je zakačio nogu, Alves je i sam umalo pao na travnjak.

"Žalosno je i pogotovo u onoj situaciji kad sam nadskočio golmana. Nisam ga ni taknuo, ruke su mi bile dolje, a svirao je prekršaj. Meni je sve to bila jednosmjerna ulica".

"Očito se uplašio atmosfere"


Da sudac, najblaže rečeno, nije bio na razini, Oliću je priznao i branič Brazila David Luiz.

"Bio je sa mnom na dopingu priznao mi je da se sudac očito uplašio atmosfere. I Luizu je to bilo malo čudno. U Engleskoj ne da ne bi svirao takav prekršaj, nego se ne bi ni osvrnuo. Po meni je to sve radio kao da ga mi uopće ne zanimamo. Mislim da će barem imati grižnju savjesti kad pogleda snimku".

Te stvari su presudile utakmicu, smatra Olić.

"To su ključni detalji, dali smo sve od sebe i mislim da nema tko što prigovoriti. Žalosno je da je otvorenje tako nakaradno sudio. Strašno sam razočaran takvim suđenjem", požalio se Ola.

Pratite nas na Facebooku: 

 

Pročitajte više