Oprašta li se viceprvak Europe od Lige prvaka? Napoli na Westfalen dolazi po osminu finala!

Foto: Guliver Image/Getty Images

MOŽE li Napoli iskoristiti lošu formu Borussije i u utorak navečer (20.45) izboriti plasman u osminu finala Lige prvaka? Dva kola prije kraja grupne faze Napoli i Arsenal imaju tri boda više od prošlogodišnjeg finaliste Borussije.

Momčad Jurgena Kloppa izgubila je tri utakmice u nizu što se nije dogodilo još od veljače 2010. godine. Nakon domaćeg poraza od Arsenala u Ligi prvaka, uslijedila su razočaranja i protiv Wolfsburga i Bayerna.

"Ne otpisujte nas", poručio je na press konferenciji uoči utakmice Klopp iako će mu protiv napaljenih Napolitanaca nedostajati obrambeni trojac (Subotić - Hummels - Schmelzer), te sjajni veznjak Gundogan.

"Dobra je vijest da nam se vraća Piszczek što nam daje više mogućnosti. No, nebitno tko bude na travnjaku, moramo ostati u igri do posljednjeg kola", dodao je trener koji je od Borussije napravio silu.

"Utakmica godine" bez Hamšika

Veliki problem za gostujućeg trenera Rafu Beniteza predstavlja ozljeda Mareka Hamšika koji je u subotu protiv Parme preuzeo peto mjesto na klupskoj listi po broju nastupa. Zbog ozljede stopala Hamšik će propustiti "utakmicu godine" kako je dvoboj protiv Borussije nazvao Benitez, koji ne može računati niti na braniče Camila Zunigu i Giandomenica Mesta.

 

Prva utakmica između ova dva kluba pamti se još uvijek. Talijani su viceprvaka Europe svladali golovima Higuaina i Insignea, a Borussia je utakmicu završila bez vratara Weidenfellera i trenera Kloppa koji je poludio na jednu sudačku odluku. Kasnije je priznao da se ponio luđački.

"Želim se samo ispričati svima, ponašao sam se poput majmuna", rekao je Klopp poslije utakmice u Napulju.

Utakmica na Westfalenu, pak, za Kloppa može biti odlučujuća u ovoj sezoni budući da njegova momčad već vjerojatno ispala iz borbe za titulu njemačkog prvaka.

Golovi s prve utakmice:

Majmunsko Kloppovo ponašanje

 Luda napolitanska proslava Higuainovog gola

Pročitajte više