"Ovo nije običan derbi": Od Lewandowskog i Gomeza očekuje se da riješe bitku za titulu

INDEX i BetPlace.net svaki dan vam donose analize i prognoze klađenja i sve korake za sigurnu okladu.

Na red je došao i meč sezone. Utakmica o kojoj se danima govori. Ovo nije običan derbi, ovo je više od igre!
Branitelj titule Borussia Dortmund je imala ogromnu bodovnu prednost u odnosu na Bayern. Samo zahvaljujući vlastitim greškama i kalkulantskom igrom u situacijama kada su samo trebali dovršiti započeto, Kloppovoj ekipi kao da su se odsjekle noge. Viđene su nevjerojatne scene poput one iz prošlog dvoboja na Westfalenu kada je u antologijskom meču Labbadia bukvalno oteo bod Kloppu u sudačkoj nadoknadi. Mjesta za greške više nema. Svega tri boda razlike su Jurgena Kloppa dovela u situaciju da jednostavno ne smije izgubiti ovaj meč jer će u protivnom Bayern preuzeti lidersku poziciju zbog bolje gol razlike odakle ga više niko neće skinuti.

U prvom meču sezone je viđena tvrda utakmica. Klopp je pripremio izuzetno dobru taktiku kojom je odsjekao krila Bayernu. Zatvoreni su prilazi sa bokova odakle prodiru Robben i Ribery tako da je Mario Gomez ostao bez lopti. Nije sporno da je on sjajan egzekutor, ali je isto tako poznato da je to igrač koji sam sebi teško može stvoriti priliku. On je igrač koji ovisi od upotrebljivim loptama, a ako ih nema može biti potpuno neprimjetan. Ove sezone se nadavao golova, uostalom ko ih se ne bi nadavao da je imao toliko asistencija kao on. Ivica Olić i najbolji drugoligaški strijelac Petersen pored njega gotovo da nisu ni dobili pravu šansu. Vjerujemo da je bilo ko od njih imao takvu minutažu kao on da bi postigao dobar dio golova koje je on u ovoj sezoni dao.

Prvi dvoboj je presudio Mario Gotze kojeg već odavno nema na terenu zbog teške ozljede. On je vrlo blizu povratka na teren. Indivudualno radi, ali još nije spreman za nastup. Špekuliralo se sa njegovim eventualnim pojavljivanjem za amatersku momčad, ali od toga ipak nije bilo ništa. Ovaj derbi za njega dolazi ipak prerano. Do kraja prvenstva ima još važnih mečeva za Dortmund poput onog u Gelsenkirchenu. Moguće je da će se tada tinejđerska zvijezda vratiti na svoje mjesto.

Sastavi za koje se prognozira da će započeti meč su uglavnom očekivani. Dortmund osim Gotze-a nema ozbiljan izostanak. Sa druge strane Bayern odavno ne računa na van Buytena. Može se reći da Heynckes i Klopp na raspolaganju imaju sve igrače na koje su računali ove godine. Po nama bi u Dortmundu trebao od početka prije Gundogana igrati Bender, ali valjda Klopp bolje zna.

BetPlace.net preporučuje:

Ovo je za obe ekipe trenutak istine. Može li bavarski gigant ispuniti obećanje dato pred početak ove sezone da će preoteti titulu ili će Klopp još jednom uspjeti iza sebe ostaviti najvećeg protivnika? Od dva najbolja strijelca na različitim stranama se očekuje da večeras zarade svoju plaću. Lewandowski, a posebno Gomez su se nadavali golova u ovom prvenstvu. Poljak je iz momčadi potpuno istisnuo Barriosa dok Gomez nije ni imao pravu konkurenciju. Da će oni biti strijelci na ovom meču betsafe plaća : Lewandowski 2.30 / Gomez 2.10, bet365 Lewandowski 2.37/Gomez 2.05. Bwin daje podjednake šanse 2.10 Lewandowski/2.10 Gomez. Sudi jedan od boljih njemačkih sudaca, inženjer iz Rottenburga Knut Kircher koji će imati jako težak posao.

Pročitajte više