Perković: U London idem po zlato, nisam od onih koje pucaju pod pritiskom

SANDRA PERKOVIĆ, hrvatska bacačica diska, priprema se za Olimpijske igre na Bjelolasici gdje je dala intervju za novinsku agenciju Reuters.

Perković je ove sezone na mitingu Dijamantne lige u Šangaju disk bacila 68.34 što je drugi rezultat sezone i njen najbolji u karijeri.

"Na Olimpijskim igrama u Londonu bit će najveća konkurencija u bacanju diska u posljednjih dvanaest godina. Puno je djevojaka koje mogu prebaciti 65 metara, a meni nitko ne može garantirati da ću ići preko te dužine", rekla je Perković za Reuters i dodala kako je važno da se u Londonu nametne kao favorit za zlato.

"U Pekingu je 2008. godine za zlato bilo dovoljno 64.30. No, ja nisam jedna od onih koja puca pod pritiskom. Ako ljudi imaju nekih očekivanja, to znači da nešto i vrijedim. Važno je da to potvrdim i u Londonu i nametnem se kao favorit za jednu od medalja."

Perković je 2010. godine u Barceloni s 20 godina postala najmlađa pobjednica Europskih prvenstava u povijesti. Međutim, godinu dana kasnije je bila pozitivna na dopinškom testu zbog kojeg je suspendirana na šest mjeseci.

"Mislila sam da je to isti napitak koji sam i prije konzumirala. Bila je to glupa pogreška koja se nije smjela dogoditi. No, dogodila se i nema smisla da sada oko toga plačem. Sve je to sada iza mene. Odrađivanje kazne je bilo teško, ali nisam postala depresivna. Štoviše, bila je to još veća motivacija za mene" rekla je Perković i dodala:

"Ovo je trenutno najbolja sezona moje karijere. Ukoliko me ozljede zaobiđu, mogu napraviti jako dobar rezultat u Londonu."

Pročitajte više