Pokrajac se vratio u Zagreb: Ako dobijem otkaz, borit ću se u Europi i vratiti u UFC!

Foto: Fightsite

IGOR POKRAJAC se vratio u Hrvatsku nakon neuspješnog nastupa na UFC-u 161. Poraz protiv kanadskog karataša Ryana Jimma je bio peti u njegovoj UFC karijeri. Nažalost, politika američke promocije u posljednje vrijeme je nemilosrdna i unatoč uvijek atraktivnim Igorovim predstavama, glasno se govori o mogućem otkazu. Bio bi to velik gubitak prije svega za hrvatski, regionalni i europski MMA, ali i za sam UFC koji bi defintivno izgubio jednog vrhunskog "brawlera" u poluteškoj diviziji.

U ekskluzivnom, prvom intervjuu nakon nastupa na UFC-u 161, Pokrajac je otkrio planove za nastavak karijere, ali je i detaljno analizirao meč u Winnipegu. Otkrio nam je koliko je bio uzdrman u drugoj rundi i kakav je utisak na njega ostavio Ryan Jimmo.

Kako si doživio poraz protiv Ryana Jimma, pretpostavljamo da nisi zadovoljan svojim nastupom?

"Naravno da nisam zadovoljan svojom izvedbom. Posebno jer sam bio jako dobro spreman, a u pripreme sam uložio jako mnogo truda, vremena i novca. Ne samo ja, nego i moji treneri. Očekivao sam otvoren meč jer ipak se radi o PPV priredbi u kojoj je najvažnije vidjeti dobre dvoboje. To se nažalost nije dogodilo. Jimmo je kalkulirao, primijenio je dosadnu taktiku koja mu je na kraju donijela pobjedu. Kasnije sam razgovarao sa Silvom koji je cijenio moje pokušaje da meč bude dobar i atraktivan, a njemu je poručio da to nikako nije bio dobar meč s njegove strane."

Sada je sasvim jasno na što svi tvoji protivnici ciljaju i koju će taktiku primijeniti? Planiraš li se prilagoditi i raditi na nekim segmentima svoje borbe?

"Definitivno. To mi je sasvim jasno i naravno da ću dodatno poraditi na svom hrvačkom dijelu. No, vidim sada razne komentare stručnjaka koji misle da sam trebao napraviti ovo ili ono. Svi znaju u kojoj sam dvorani i da sam tamo svaki dan. Svatko može doći i isprobati sparing sa mnom. Rado ću poslušati savjet svakoga tko prvo dokaže u ringu da ga vrijedi poslušati. Nitko od njih nije nikada radio meč na tako visokoj razini pa sve sigurno izgleda lakše na TV-u."

Nažalost, moguće je i da zbog posljednjeg poraza dobiješ otkaz u najjačoj svjetskoj MMA promociji?

"Politika UFC-a u posljednjih pola godine je nešto oštrija i svi očekuju da će borcu dati otkaz nakon dva uzastopna poraza. Ja nemam dva poraza u nizu, nego poraz, NC i poraz. Naravno da se nadam da neću dobiti otkaz nego da ću do kraja odraditi ugovor i opravdati njihovo povjerenje. Kao i svaki put do sada sam dao sve što sam imao u sebi u tom trenutku, no nekada jednostavno ne ide."

Razmišljaš li već o scenariju u kojem više nisi član UFC elite?

"Nadam se da do toga neće doći, ali uvijek naravno postoji alternativa. Ako dobijem otkaz, borit ću se u Europi, dokazat ću da sam najbolji borac u ovoj diviziji i pokušat ću se što prije vratiti u UFC."

U ovom meču je bilo i pozitivnih stvari. Posebno borba u podređenoj poziciji na parteru gdje si odradio solidan posao...

"U posljednje vrijeme sam dosta radio na svojim parteraškim tehnikama i to u ofenzivnom smislu više nego u defenzivnom. U ovom meču sam dosta toga pokazao u oba smjera, no možda sam trebao čak i više napadati. Imao sam prilično dobru giljotinu, već sam čuo kako 'grglja', ali mi je falilo malo mjesta jer sam bio stisnut uz žicu i nisam uspio do kraja završiti zahvat. Mislim da sam dosta napredovao, ali uvijek može bolje i više."

U drugoj rundi si bio uzdrman nakon jednog Jimmovog udarca. Koliko je ozbiljno bilo?

"Ja stvarno jako dobro podnosim udarce i teško me je uzdrmati. Ovaj put sam primio težak udarac točno u uho što mi je poremetilo centar za ravnotežu. Nisam bio klasično uzdrman nego sam samo zbog centra za ravnotežu izgubio tlo pod prednjom nogom. Već kada sam pao na pod sam bio OK i nisam osjećao nikakve posljedice i brzo sam došao k sebi. Praktički nakon meča nisam imao nikakvih posljedica od borbe."

Dojam je da si u udaračkim razmjenama možda bio malo brzoplet jer si znao koja je njegova taktika i da moraš iskoristiti svaku priliku za otvoreni meč?

"Ne bih rekao da sam srljao. Jimmo je opasan i agresivan udarač, a protiv mene je samo stajao na centru kaveza i nije bacao udarce. Od gledanja nema borbe, pa sam ja preuzimao inicijativu i kretao sam prema naprijed. Uostalom, to je bila i taktika. Želio sam gledateljstvu, kao i uvijek, pružiti što bolji i atraktivniju borbu, ne kalkulirati i opravdati povjerenje jedne PPV prirebe."

Stipe je odradio jako dobar posao protiv Nelsona...

"Čestitao bih Stipi Miočiću na vrhunskoj borbi i pobjedi. Svaka čast. On je tako meč mogao odraditi jer je imao Nelsona na drugoj strani koji se došao boriti, a ne kalkulirati."

Kakav je utisak na tebe ostavio kanadski borac?

"Jimmo se pokazao kao korektan borac. Nemam nikakvih zamjerki. U jednom trenutku je njegov kut glasno sugerirao gdje da me udari, kako da me pogodi, pa sam im u šali odgovorio - BLA, BLA, BLA. Jimmo me pogledao, nasmijao se i rekao mi da mu se sviđam kao borac i čovjek. Jedinu zamjerku imam na to što se nije htio potući i opravdati povjerenje PPV priredbe, nego je kaklukacijom stigao do pobjede."

Odmor ili nastavak treninga? U Zagrebu je prilično vruće posljednjih dana...

"Kao što sam već rekao, dosta sam se naporno pripremao i sada mi treba odmora. Posvetit ću se svojoj obitelji i otputovat ću na malo duži odmor. Nakon toga se vraćam treningu."

Pročitajte više