Povratak kralja Stamford Bridgea: Drogba će se opet grliti s Mourinhom, a cijeli stadion će mu skandirati

 Foto:Gulliver Image/ Getty Images

U GLADIJATORSKOM svijetu današnjeg nogometa mjesta za humanosti i nema. Rijetki su oni igrači, koji kad dres jednog kluba zamjene drugim, bivaju dočekani kao heroji u svom nekadašnjem dvorištu, pa makar i velike legende bili. Ipak, Didier Drogba je jedan od njih. 
 
Večeras se će se u uzvratnoj utakmici osmine finala Lige prvaka susresti na Stamford Bridgeu Drogbin sadašnji klub, Galatasaray i Chelesa, klub u kojem i danas, bez obzira što više ne caruje tamo, ima status živuće legende.
 
Drogba se danas vraća u London prvi put od 2012.  godine kada je napustio Chelsea i predvodit će svoj novi klub u pohodu na senzacionalni proboj u četvrtfinale najjačeg klupskog takmičenja na svijetu. I šanse imaju. Prva utakmica u Istanbulu završila je 1:1 i bez obzira što su i dalje Lodončani veliki favoriti, Drogba i društvo također imaju šanse.
 
Legenda se vraća na Stanford Bridge
 
Ipak, bez obzira izjednačenu utakmicu koja se večeras očekuje u Londonu, prema najavama navijači "Bluesa“ pripremaju veličanstven doček svom mitskom heroju, čovjeku kojem se najviše mogu zahvaliti što je donio Chelseau povijesni naslov prvaka Europe.
 
U najavi utakmice, tako nešto je potvrdio i srpski reprezentativac Nemanja Matić koji je rekao da reprezentativac Obale bjelokosti zaslužuje herojski doček na Stamford Bridgeu:
 
"Bio sam tu kad je Drogba igrao za Chelsea, on je sjajan nogometaš. On je legenda našeg kluba i vjerujem da će biti sjajan osjećaj i za njega i za naše navijače kad se vrati na Stamford Bridge. Navijači Chelsea ga nikada neće zaboraviti jer on je odličan igrač i sjajna osoba“, rekao je Matić.
 
A s tim se slaže i sam Drogba: "Znam, siguran sam da me čeka sjajan doček. Oduvijek sam imao poseban odnos s navijačima Chelsea i jedva ih čekam ponovo vidjeti", rekao je legendarni napadač te se dotakao osobe koja je vjerojatno najviše utjecala na njegovu karijeru, a večeras će se morati gledati preko“nišana“.

Drogba: "Za Joseom bih išao i na kraj svijeta"
 
Naravno, riječ je o Joseu Mourinhu: "Kad su u Chelseaju razmatrali dovesti me, po mene je u Marseille došao osobno Jose i rekao mi da ako želim biti velik igrač, jedan od najvećih, moram doći igrati za njega. Istina je da sam bio jako dobar i u Francuskoj, ali sam zbog Josea postao jedan od najboljih u Europi. I zato bi zbog njega i pješice išao na kraj svijeta“, pun emocija izjavio je Drogba.
 

Pročitajte više