Rakitić: Asanović, Boban i Prosinečki bili su jedni od najvećih

Foto:HINA

HRVATSKI reprezentativci imali su zapažene uloge ovog vikenda. Kapetan Darijo Srna postigao je prekrasan pogodak za Šahtar iz slobodnog udarca, a Badelj je u dresu HSV-a zabio još ljepši gol iz voleja. S druge strane, Ivan Rakitić ponovno je dirigirao igrom Seville koja je s 4:0, uz dvije njegove asistencije za gol, u gradskom derbiju svladala Betis.

"Svi znaju da sam ovdje presretan i da sam tu na pravom putu. Imam još godinu i pol dana ugovora", rekao je Rakitić i potvrdio kako je napokon sve u redu i u reprezentaciji, gdje je on, u tandemu s Modrićem i Kovačićem protiv Islanda, podsjetio na legendarni trio Vatrenih: Asanović - Boban - Prosinečki.

"To su jedni od najvećih naših nogometaša koje smo ikad imali ili ćemo ikad imati. Naravno da je usporedba prelijepa, a s druge strane daje ti motiva da još više radimo i da budemo još bolji i da to opravdamo. Svi smo mladi i ako Bog da i ako ostanemo zdravi sigurno da ćemo napraviti prave uspjehe i korake s reprezentacijom".

Prilika za, kako kaže nove prave korake, pružit će se vrlo brzo. Na Svjetskom prvenstvu u Brazilu iduće godine.

"To je najveće što može neki nogometaš doživjeti. Mi ćemo biti maksimalno spremni i svi ćemo dati sve od sebe. Isto tako moramo biti i pošteni prema klubovima i pošteno odraditi sezonu jer pravu formu ćemo dograditi u klubovima. Tu se uzima taj 'šmek' za Svjetsko prvenstvo".

Želje za ždrijeb skupina koji će se održati 6. prosinca?

"Postoje neke države koje bi se mogle radije izbjeći, ali neće biti jednostavnih utakmica. Što bude bude".

I za kraj ono što je sigurno. Navijači su ponovno stali uz hrvatsku reprezentaciju i vratila se atmosfera koje dugo nije bilo.

"Nekad možda i ne treba biti pun stadion, ali navijači trebaju biti pravi. Atmosfera je bila fenomenalna. Rijetko kad je tako bilo kad se igralo kod kuće. Prelijepo je to bilo vidjeti. S jednom pravom igrom smo uspjeli napravili da svi zajedno odemo kući sa stadiona presretni. To smo i uspjeli", zaključio je Rakitić.

Pročitajte više