Srbija se sprema za "utakmicu istine", Karadžić: Hrvati su bolji, ali vjerujem u našu pobjedu!

Foto: AFP

PREDSJEDNIK Srpskog nogometnog saveza, Tomislav Karadžić, u razgovoru za Novosti.rs najavio je veliki okršaj Hrvatske i Srbije na Maksimiru, koji je na rasporedu 22. ožujka.

Srpski mediji proglasili su utakmicu protiv Hrvatske "utakmicom istine", a Karadžić je poručio kako će FSS podržati Mihajlovića bez obzira na rezultat u Zagrebu.

"Istina, radi se o velikoj utakmici, starom rivalu i značajnom kvalifikacijskom susretu. Da, to je utakmica s milijun izazova i motiva, ali isto tako ne želim opteretiti igrače. Naravno, vjerujem u dobru igru naših igrača i pobjedu, svakako. Igračima i izborniku bi pobjeda u Zagrebu dala poticaj za dalje. Moramo imati na umu kako se nalazimo na putu stvaranja nove generacije i jake selekcije koja će trajati više kvalifikacijskih ciklusa i zbog toga moram istaknuti kako nas eventualni neuspjeh ne smije poljuljati. Na kraju, jedno je sigurno, novi će dan svanuti 23. ožujka, baš kao i 7. studenog, nakon utakmice u Beogradu", rekao je u uvodu Karadžić, koji čvrsto stoji iza izbornika Siniše Mihajlovića.

"Poraz od Makedonije ne može poremetiti naše uvjerenje da izbornik radi na najbolji mogući način. Imamo mladu ekipu, jednu od najmlađih u Europi, a ekipe je sklona padovima i usponima. Zbog svega toga smatram da Mihajlović treba dobiti naše povjerenje i u naredne dvije godine", rekao je.

"Ne pobjeđuju uvijek bolji"


Siniša Mihajlović u nekoliko je navrata istaknuo kako je Hrvatska ima bolju reprezentaciju.

"Oni imaju kontinuitet dobrih rezultata i snažan nacionalan naboj u ekipi. Također, imaju i kvalitetne igrače. Jesu li bolji? Ne bih se bavio time. U nogometu ne pobjeđuje uvijek bolji, a stekao sam dojam da naša javnost vidi Hrvate kao pobjednike", rekao je Karadžić, koji se prisjetio dvoboja Hrvatske i Jugoslavije 1999. godine.

"Tada je pobijedilo veće srce. I mi i oni smo imali velika i zvučna imena, a sada će na djelu biti kolektiv i timski duh", objasnio je predsjednik FSS-a.

"I mi i Hrvati smo u misiji pomirenja"

Srbija će, dakako, pratiti i ponašanje hrvatskih navijača na Maksimiru.

"Važno je da svi akteri, prije svega mislim na čelnike oba saveza, vode računa o izjavama. Ne smijemo koristiti teške riječi. Zaboravimo na ružne slike iz prošlosti, život je htio da danas sudjelujemo u velikoj misiji, i mi i Hrvati - misiji pomirenja među ljudima. Gledajmo u budućnost", poručio je Karadžić, koji itekako cijeni Davora Šukera, predsjednika Hrvatskog nogometnog saveza.

"S Markovićem sam dugogodišnji prijatelj, a što se tiče Šukera, mislim da je pred njim lijepa funkcionerska karijera", tvrdi Karadžić koji će se uskoro sastati s prvim čovjekom HNS-a, a vezano za Šukerov ulazak u Izvršni odbor UEFE.

"O tome ćemo uskoro razgovarati. Vidjet ćemo što je cilj, a podrška naravno nikada nije bila sporna", poručio je za kraj. 

Pročitajte više