Taekwondo reprezentacija na Arubi: Kao četvrta reprezentacija svijeta imamo imperativ

HRVATSKA ženska reprezentacija otputovala je na svjetski taekwondo kup koji se od 23. do 25.11.2012. održava na dalekoj Arubi i na koji se moglo doći samo s pozivnicom. Nominalno najjače natjecanje nakon svjetskog prvenstva i olimpijskih igara održava se u potpuno drugačijem formatu koji je nepoznanica čak i samim natjecateljima i kojega svi s nestrpljenjem očekuju.

Ekipne borbe pet naših reprezentativki predvođenih izbornikom Tonijem Tomasom protiv najjačih reprezentacija svijeta u dvije runde po pet minuta. Bodovi se zbrajaju, svaka djevojka u prvoj rundi mora odraditi svoju minutu dok se u drugoj rundi treneri nadmudruju taktikom i uvođenjem djevojki proizvoljno uz napomenu da ona djevojka koja uđe na borilište mora odraditi barem tri napada prije zamjene.

"Ovo je moje prvo natjecanje nakon olimpijskih igara u Londonu i moram priznati da se veselim nastupu na svjetskom kupu jer je novi sustav natjecanja i nešto poptuno novo za sve cure pa tako i za mene. Raduje me činjenica da smo se kao četvrta ekipa svijeta među rijetkima izborili za pozivnicu na svjetski kup što je samo još jedan dokaz da smo u samom svjetskom vrhu", rekla je Zaninović.

"Ekipa se sastoji od pet cura u rasponu od 49 do 62 kilograma, Jelena Ivančić, Martina Zubčić, Marina Sumić, Antonija Žeravica i ja. Iznimno nas veseli činjenica da se svjetski kup održava na Karipskom otočju i sigurna sam da ćemo svi zajedno znati kvalitetno iskoristiti slobodno vrijeme koje budemo imali", dodala je.

Hrvatska je svoju pozivnicu izborila odličnim nastupom na svjetskom prvenstvu u Koreji prošle godine. Ana Zaninović osvojila je tada zlatno odličje, Marina Sumić srebrno, Lucija Zaninović poražena je u borbi za odličje, a Petra Matijašević i Marina Usanović zauzele su plasman od 8. do 16. mjesta. Sasvim dovoljan broj bodova za ekipno četvrto mjesto u konkurenciji 140 država. Polako se približava svjetsko prvenstvo u Meksiku u sedmom mjesecu 2013. godine.

"Svjetsko prvenstvo je za nešto više od sedam mjeseci i najvažniji dio priprema i pripremnih turnira kreće nakon nove godine. Ne želim se opterećivati rezultatom niti osjećam imperativ obrane naslova svjetske prvakinje. Prioritet mi je ostati zdrava, dati sve od sebe i to je ono što uvijek mogu obećati", završila je uoči odlaska na Arubu najbolja sportašica Hrvatske u izboru HOO-a.

Pročitajte više