Tata Martino debitira u Ligi prvaka protiv Ajaxa, derbiji u Napulju i Marseilleu

Foto: Guliver Image/Getty Images

VEČERAS se od 20.45 igraju utakmice prvog kola Lige prvaka u skupinama E, F, G i H.

Jose Mourinho u drugom mandatu u Chelseaju pokušat će ono što nije uspio u prvom - odvesti "Bluese" do trofeja Lige prvaka. Prva prepreka londonskom klubu je Basel.

"Dosta toga se u klubu promijenilo otkad me nije bilo. Danas imam momčad koja može otići do kraja", najavio je Mourinho.

U drugom susretu skupine E Schalke će u Gelsenkirchenu dočekati rumunjsku Steauu.

Borussia u Napolju, Arsenal u Marseillu

Skupina F donosi najzanimljivije dvoboje. Arsenal, predvođen fantastičnim njemačkim playmakerom Mesutom Ozilom, traži pobjedu na Velodromu u Marseilleu. Derbi večeri igra se u Napulju gdje prošlosezonski finalist Borussia Dortmund gostuje kod Napolija, koji se u ljetnom prijelaznom roku pojačao s trojicom igrača Reala (Albiol, Callejon, Higuain). Debi u Ligi prvaka u dresu Napolija čeka i Josip Radošević kojeg je trener Rafa Benizez uvrstio u popis 25 igrača koji mogu nastupati u ovom natjecanju.

"Razlika između nastupa u Europi i Italiji je brzina igre. Igramo protiv momčadi koju već šest godina vodi isti trener i to je pravi test za nas. Borussia je jedna od najjačih momčadi u Europi, ali napast ćemo ih", poručio je Benitez.

Austria i Bjelica debitiraju protiv Porta

Bečka Austria, koja je u četvrtom pretkolu izbacila zagrebački Dinamo, debitira u Ligi prvaka protiv Porta. Nenad Bjelica, trener Bečana, optimističan je uoči okršaja s portugalskim prvakom.

"Neki su mi se smijali kad sam rekao da ću se plasirati u Ligu prvaka. Ne želim stati na tom uspjehu i sad mi je cilj prezimiti", najavio je Bjelica, trener koji debitira u Ligi prvaka.

U drugom susretu skupine G Atletico dočekuje Zenit. Očekuje se da će se upravo Atletico i Zenit boriti za drugo mjesto u skupini i plasman u osminu finala.

Martino vodi Barcu usprkos smrti oca

Još jedan trener debitira u Ligi prvaka, Tata Martino prvi put će voditi Barcelonu u ovom natjecanju protiv Ajaxa. Martino će Barcelonu voditi unatoč smrti oca koji je preminuo jučer. Nakon utakmice na Nou Campu zaputit će se u Argentinu na sahranu. Zanimljivo, ovo će biti prvi susret katalonskog i nizozemskog giganta.

U ovoj skupini Milan na San Siru dočekuje Celtic.

Liga prvaka, 20:45:

Chelsea – Basel (skupina E)
Schalke – Steaua (skupina E)

Marseille – Arsenal (skupina F)
Napoli – Borussia Dortmund (skupina F)

Atletico – Zenit (skupina G)
Austria - Porto (skupina G)

Milan - Celtic (skupina H)
Barcelona - Ajax (skupina H)

Pročitajte više