Veličanstvena predstava na Camp Nouu: Barcelona utrpala Getafeu šest komada

Foto: Hina

BILA je to utakmica u kojoj su igrači Getafea izgledali kao juniorski sastav koji je zalutao u svijetu odraslih. Da se Sammirovi bivši suigrači neće lijepo provesti na Camp Nou, znali smo već nakon pola sata utakmice, odnosno nakon četvrtog gola Barcelone. Katalonski stroj do kraja susreta samljeo je sirote goste golovima dvostrukih strijelaca Messija i Suareza te Neymara i Xavija (6:0).

Iz priložene snimke vidjet ćete zašto ne možemo odlučiti koji je pogodak najljepši, a osim prekrasnih golova tijekom utakmice svjedočili smo vrhunskim potezima i proigravanjima u režiji Barcinog napadačkog trozubca MSN-a. To je, naravno, vijest koja će zabrinuti Pepa Guardiolu, ali, opet, treba biti realan jer Getafe nije Bayern.
Raketa odmarao

Luis Enrique na travnjak je poslao momčad u sastavu; Bravo na vratima, ispred njega Correia, Mathieu, Bartra, Alves, vezni red Rafinha, Busquets, Xavi te napad Neymar, Messi i Suarez. Hrvatski reprezentativac Ivan Rakitić ostao je na klupi do kraja susreta.

Getafe jedva čekao kraj utakmice

Barca je povela u devetoj minuti preko Messija, koji je poentirao s bijele točke. Argentinac je "panenkom" prevario gostujućeg vratara Guaita, koji je ubrzo ponovno morao vaditi loptu iz svoje mreže. Messi je s desne strane centrirao u kazneni prostor Getafea, a tamo je Suarez efektno pogodio iz poluvoleja. Četiri minute kasnije, Suarez je asistirao Neymaru za 3:0, a onda je i Xavi pokazao što zna pa je s vrha šesnaesterca preciznim udarcem pogodio suprotne rašlje Getafeova vratara.

Valja napomenuti kako je ovo bio prvi put da su Neymar, Messi i Suarez zabili i asistirali u istoj utakmici.

Messi, Neymar i Suarez; najbolji napadački trojac u povijesti Barce



Barcelona nije imala mira pa je Suarez do kraja prvog dijela zabio za 5:0, a Messi je u uvodnim minutama drugog dijela postavio konačnih 6:0. Tako je trojka Messi, Neymar i Suarez stigla do magične brojke od 102 pogodaka u svim natjecanjima u jednoj sezoni te je preskočila slavnu Barcinu trojku u sastavu Messi, Eto'o i Henry, koja je žarila i palila europskim travnjacima sezone 2008./2009.

Enriqueovu trojku predvodi Messi koji Cristianu Ronaldu opasno puše za vratom. Portugalac je ove sezone u španjolskom prvenstvu zabio 39 golova, a Messi nakon ove utakmice na svom kontu ima 38 pogodaka. Neymar je drugi Barcin strijelac u prvenstvu s 20 golova, a Suarez se nakon gaženja Getafea izjednačio s Baleom na 13 pogodaka.

Inače, Real ima najubojitiju trojku u povijesti španjolskog prvenstva. Riječ je o trozubcu Ronaldo, Benzema i Higuain, koji je u sezoni 2011./2012. postigao ravno 118. golova. Messi i društvo imaju dovoljno utakmica da dostignu tu brojku.

A što se tiče tog rasporeda, Barca se sada okreće gostovanju kod Cordobe (2.5.), nakon toga u goste im dolazi Bayern (6.5.) pa Real Sociedad (9.5.). Katalonci 12. svibnja igraju uzvratnu utakmicu polufinala Lige prvaka, a nakon tog ključnog gostovanja čeka ih još jedno ključno kod madridskog Atletica u predzadnjem kolu domaćeg prvenstva.

Barcelona - Getafe 6:0

 
 

Widget powered by WhatstheScore.com

Pročitajte više