DINAMO U EUROPI

Ademi ušao u povijest Dinama: "Ovo je nemoguće"

Foto: Pixsell

ARIJAN ADEMI ušao je u povijest Dinama. U ključnoj europskoj utakmici ove sezone, na gostovanju kod Feyenoorda, kapetan Dinama postao je klupski rekorder po broju europskih nastupa. Hrvatski prvak pobjedom 2:0 izborio je nokaut-fazu Europa lige i zaradio skoro 10 milijuna eura od Uefinih premija.

Ademi je u pobjedi za prolazak skupine u Rotterdamu upisao 77. nastup za Dinamo u europskim utakmicama. Iza sebe je ostavio Brazilca Sammira koji ima utakmicu manje, dok je treći reprezentativac Hrvatske Milan Badelj s 52 nastupa za Dinamo u Europi.

"Čast mi je što sam postao rekorder Dinama u europskim nastupima, ali vremena za odmor nema. Slijedi nam Slaven Belupo, pa CSKA u zadnjem kolu Europa lige, a potom i derbi s Rijekom. Težak raspored. Trebamo sve to dobro odraditi pa ćemo onda slaviti. Sada je važno da nastavimo još jače raditi. Ove sezone u Europi nismo primili nijedan gol, uopće ne znam što bih rekao. To je nemoguće. Pokazali smo koliko je naša ekipa ozbiljna i angažirana od prve do zadnje linije", kazao je kapetan Dinama nakon utakmice. 

Ademi je europsku premijeru odradio 2010. godine u kvalifikacijama za Ligu prvaka u porazu od Šerifa. Dvije godine bio je suspendiran zbog doping-afere u kojoj je nakon pravne bitke s Uefom i CAS-om dokazao da nije varao te se 2017. godine vratio nogometu. Izgubio je najbolje godine, ali ne i motivaciju. S Dinamom će opet igrati proljeće u Europi, dok je s reprezentacijom Makedonije izborio plasman na Euro. 

Grafika za Index: Sofa Score 

Pročitajte više