Ajax bez stupa obrane dočekuje Real: "Ne smijemo gledati što se događa u Zagrebu"

STANDARDNI centralni branič Ajaxa Toby Alderweireld (22) propustit će dvoboj 6. kola skupine D Lige prvaka u kojem amsterdamski klub sutra dočekuje Real Madrid.

Ozlijedio je Alderweireld zadnju ložu na posljednjem Ajaxovom treningu, te će mu trener Frank de Boer morati pronaći alternativu.

"Imamo nekoliko opcija koje mogu zamijeniti Alderweirelda. Primjerice, Anita može igrati centralnog braniča, kao i Daley Blind. Morat ćemo dobro razmisliti o tome", komentirao je De Boer.

Ajax posljednje kolo Lige prvaka dočekuje s drugog mjesta skupine D sa osam osvojenih bodova, tri više od trećeplasiranog Lyona. Kako bi "kopljanici" i teoretski osigurali plasman u drugu fazu natjecanja potreban im je samo bod protiv Reala, makar bi i u slučaju poraza vjerojatno prošli dalje zbog puno bolje gol-razlike od Lyona (+3 naspram -4) koji gostuje kod Dinama u Maksimiru.

"Moramo osvojiti barem bod u srijedu navečer. Ne smijemo obraćati pozornost na utakmicu u Zagrebu", dodao je Ajaxov strateg.

Bayern uoči dvoboja protiv Cityja pokosila gripa: Priliku čekaju Olić i Pranjić

Igrače Bayerna iz Münchena pokosila je gripa. Kao prva "žrtva" pao je Arjen Robben, a potom su njegovim stopama išli Toni Kroos, Thomas Müller i Mario Gomez.

Robben i Kroos nisu niti otputovali sa suigračima u Manchester gdje Bayern u srijedu u 6. kolu skupine A Lige prvaka igra protiv Cityja. O nastupima Müllera i Gomeza trener Bavaraca Jupp Heynckes odlučit će na dan susreta.

Bayern je već ranije osigurao čelno mjesto skupine A, dok Cityju treba pobjeda protiv Bayerna i istovremeno se mora nadati da će Villarreal na El Madrigalu Napoliju uzeti barem bod kako bi oni prošli dalje.

"Očito je da će se klub kao Bayern ovdje ozbiljno prezentirati", komentirao je Heynckes, koji bi u susretu protiv "građana" priliku mogao dati Ivicu Oliću i Danijelu Pranjiću.

Pročitajte više