Alonso: Četvrto mjesto je apsolutno zadovoljavajuće

U NEDJELJU je Velikom nagradom Australije započela nova sezona Svjetskog prvenstva Formule 1, a premijernu je pobjedu ostvario Nijemac Sebastian Vettel, koji je prošlu sezonu završio ukupnim slavljem.

Moćni Ferrari najvećeg aduta ima u nekadašnjem svjetskom prvaku, Španjolcu Fernandu Alonsu, koji je u Melbourneu bio na četvrtom mjestu. Inače, tijekom utrke je Alonso čak tri puta odlazio u boks, te s obzirom na sve događaje mora biti zadovoljan konačnim rezultatom, odnosno, četvrtim mjestom.

"Mislim da smo odabrali dobru strategiju, a to i potvrđuje konačno četvrto mjesto. Izgubili smo mnogo toga na startu utrke, ali smo kasnije imali dosta otvorenog prostora na stazi i maksimalno ga koristili - rekao je Alonso i dodao:

"Vettel i Hamilton su danas bili nedodirljivi. Da se utrka razvila u bilo kojem drugom smjeru sigurno bi opet bili prvi i drugi. Zato je ovo četvrto mjesto apsolutno zadovoljavajuće. Mnogo bolje od toga nismo mogli, ali znam da ćemo već u prvoj sljedećoj utrci biti još jači", rekao je Španjolac.

Pročitajte više