Anas vjeruje da je Hajduk bolji od Dinama: Zdravka Mamića više ne doživljavam ozbiljno

ANAS SHARBINI u chatu s navijačima Hajduka otkrio je da mu je u mladim danima nogometni uzor bio Roberto Baggio, a danas se divi Francescu Tottiju. Mlada Hajdukova zvijezda nada se da će jednog dana igrati u španjolskoj Primeri, ali zasad je zadovoljan Splitom u kojem uživa iako je pritisak na navijače Hajduka velik. Od novih suigrača se najviše, kako kaže, druži s Tomasovom i Strinićem.

"Došao sam osvojiti naslov s Hajdukom i neću otići sve dok ne osvojim titulu!", rekao je Anas tijekom chata s navijačima na službenim Hajdukovim internetskim stranicama Hajduk.hr. "Hajduk ima bolju momčad od Dinama, bez obzira što se lošije krenulo. Tu su Vejić, Šerić, Skoko, Andrić, Cernat, Ibričić... Sve su to dokazani igrači, samo treba da nas krene. Dinamo je pobjegao, ali tek je početak, ima još puno do kraja", kazao je Anas i dodao kako će dati sve od sebe da pomogne Hajduku da se približi Dinamu i osvoji Kup.

"Zdravka Mamića više ne doživljavam ozbiljno"

Na pitanje je li mu danas žao što je početkom prijelaznog roka na pitanje "Hajduk ili Dinamo?" odgovorio Dinamo, Anas kaže kako je tada postojala samo jedna službena ponuda. "Dinamo je poslao ponudu, Hajduk se još nije bio javio. Ispalo je sada još i bolje, stigao sam s bratom, to je najveća želja što mi se mogla ostvariti", kaže Anas Sharbini, koji Zdravka Mamića, prema vlastitom priznanju, više ne doživljava ozbiljno.

Podsjetimo, nakon što su Anas i Ahmad došli u Hajduk, Dinamov izvršni dopredsjednik rekao je da Sharbiniji nisu jednako kvalitetni kao Kalinić i Gabrić. "Ne shvaćam ga ozbiljno, jer dan ranije me je htio dovesti u Dinamo", kaže Anas.

"Ako zabijem gol Rijeci, neću ga slaviti"

"Mislim da me navijači na Kantridi neće dočekati ugodno, ali ne zamaram se time. Brinem se samo kako će Hajduk proći. Hajduk je kvalitetniji, bez obzira što se igra na Kantridi, a Hajduku tamo nikada nije bilo lako, vjerujem u pobjedu koja nam je jako potrebna.", kaže Anas koji se nada da će u debiju zabiti svom bivšem klubu. "Bez obzira što sam igrao za Rijeku, sada mi je zadatak davati golove za Splićane. Ali ako zabijem gol Rijeci, neću ga slaviti iz poštovanja prema navijačima. Hajduk je veliki klub, želim se boriti za trofeje što u Rijeci nisam mogao", kaže Anas Sharbini.

Mladi je veznjak već dugo jedna od najvećih nogometnih zvijezda u Hrvatskoj i stoga je navikao na pritisak. No, zna da će mu u Splitu biti još teže nego u Rijeci. "Doveden sam kao pojačanje i svjestan sam da moram opravdati taj veliki novac u mene. Stigao sam nešto osvojiti i mislim da ću biti bliži reprezentaciji. Želim u Splitu ostaviti što dublji trag", rekao je Anas navijačima Hajduka.

"Ozračje u svlačionici ne može biti dobro bez dobrih rezultata"

Novog trenera Anas još nije upoznao, ali kaže da prema njemu osjeća veliko poštovanje. "To je veliki trener, dokazao se u Italiji i nadam se da će nam puno pomoći", kaže Anas koji je svjestan da Splićani prije svega moraju riješiti problem samopouzdanja.

"Primijetio sam da nedostaje samopouzdanja, što je normalno kad se ne pobjeđuje. Mislim da će s jednom pobjedom i novim trenerom doći samopouzdanje i vratiti ona stara forma, jer igrači nisu zaboravili igrati nogomet. Ozračje u svlačionici ni ne može biti dobro bez dobrih rezultata", podvukao je mlađi brat Sharbini.

Pročitajte više