GNK Dinamo

ANKETA Tko bi trebao biti novi trener Dinama? Ovo su vjerojatni kandidati

Foto: Pixsell, Reuters

DAMIR KRZNAR podnio je ostavku na mjesto trenera nakon ispadanja u četvrtfinalu Kupa Hrvatske od Rijeke (1:3). Do derbija s Hajdukom ostala su samo četiri dana, a hrvatski prvak mora u potragu za novim trenerom.

I prije nego što je Krznar otišao s klupe, Matjaž Kek se najviše spominjao kao njegov nasljednik. Riječ je o treneru koji je ostavio veliki pečat u HNL-u gdje je s Rijekom prekinuo dominaciju Dinama, a sada je slovenski izbornik. U Sloveniji nakon posljednjih kvalifikacija ima puno kritičara pa bi u ovom trenutku i mogao napustiti reprezentaciju kako bi preuzeo Dinamo.

Bivši izbornik, Dinamove legende, trener iz HNL-a, stranac...

Spominje se i Ante Čačić, bivši trener Dinama i nekadašnji hrvatski izbornik. On je bez posla od listopada prošle godine, kada je napustio egipatski Pyramids. To mu je bio i jedini posao nakon što je dobio otkaz u reprezentaciji 2017. godine.

Među kandidatima je i Robert Prosinečki, nekadašnji nogometaš Dinama. Prosinečki je u trenerskoj karijeri vodio Crvenu zvezdu, Kayserispor, Denizlispor i reprezentacije BiH i Azerbajdžana. I on je godinu dana bez posla. 

Jedan od kandidata mogao bi biti i Igor Bišćan, još jedan bivši nogometaš Dinama. Bišća, za razliku od Prosinečkog i Čačića, ima posao. Izbornik je mlade hrvatske reprezentacije, ali mu je poziv Dinama, najmoćnijeg regionalnog kluba, možda primamljiviji od pozicije u U-21 reprezentaciji.

Dinamo bi se mogao odlučiti i za nekog od trenera koji su ime stekli u HNL-u poput Željka Kopića, voditelja Dinamove nogometne škole, ili Samira Toplaka, trenera juniora Igora Cvitanovića ili nekog stranog trenera... 

 

Pročitajte više