ARSENAL PAO U KOLNU Salzburg, Ostersund, Nice i Sociedad idu dalje u Europskoj ligi

Foto: Getty Images / Guliver Image

RB Salzburg, Ostersund, Nice i Real Sociedad izborili su plasman u šesnaestinu finala Europske lige kolo prije kraja natjecanja po skupinama. Prije njih to je uspjelo i kijevskom Dinamu, Arsenalu, Zenitu, Steaui, Laziju i Villarrealu.
 
Najveće iznenađenje priredio je Koln koji je kod kuće srušio Arsenal 1:0 golom Guirassyja iz penala u 62. minuti, dok su BATE i Crvena Zvezda odigrali bez golova. 
 
 
 
Salzburg je na svom travnjaku pobijedio Vitoriju Guimaraes 3:0 i osigurao prvo mjesto u skupini I. Golove za austrijskog prvaka zabili su Dabbur (26.), Ulmer (45.+1) i Hwang (67.). Hrvatski nogometaš Duje Ćaleta-Car odigrao je cijeli susret za momčad iz Salzburga.
 
U drugom susretu iz ove skupine Konyaspor i Marseille odigrali su 1:1, a gosti su izvukli bod s igračem manje golom u sudačkoj nadoknadi. Tragičar je bio Moke skrenuvši loptu u vlastitu mrežu.
 
 
Na ljestvici vodi Salzburg (11), ispred Marseillea (7), Konyaspora (5) i Vitorije Guimaraes (4).
 
 
Europsko proljeće osigurao je i švedski Ostersunds pobijedivši ukrajinsku Zorju Luhansk 2:0. Golove za švedski sastav zabili su Gero (40.) i Ghoddos (78.). Šveđani su jedno od najugodnijih iznenađenja u Europskoj ligi nakon što su na europskoj premijeri izborili plasman u 16-inu finala.
 
Ostersund ili OFK, kako ga zovu Šveđani, morao je proći kroz tri pretkola i na tom putu je izbacio turskog velikana Galatasaray, na čijoj klupi sjedi naš Igor Tudor, a potom i luksemburšku Folu Esch te grčkog doprvaka PAOK-a. U šest susreta u kvalifikacijama Šveđani su upisali četiri pobjede i jedan remi i poraz. U skupini s Athletic Bilbaom i berlinskom Herthom nitko im nije davao previše izgleda, no Šveđani su kolo prije kraja osigurali prolaz.
 
Korak do plasmana u drugi krug natjecanja nalazi se i Athletic Bilbao koji je u sjajnom susretu pobijedio Herthu 3:2 nakon što su gosti vodili 1:0 i 2:1. Strijelci za Athletic bili su Aritz Aduriz (35.-11m, 66.-11m) i Williams (82.), dok su golove za Herthu postigli Leckie (26.) i Selke (36.).
 
 
Kolo prije kraja vodi Östersunds s 10 bodova, Athletic Bilbao je drugi s osam bodova, Zorja je treća sa šest, a na začelju je Hertha s četiri boda.
 
Nica je u skupini K u izravnom sudaru za prolaz pobijedila Zulte Waregem 3:1. Golove za francuski sastav zabili su Balotelli (5.-11m, 31) i Tameze (86.), a za goste je pogodak postigao Hamalainen (80.). U drugom susretu Lazio i Vitesse su odigrali 1:1. Lazio vodi na ljestvici s nedostižnih 13 bodova, Nica ima 9, Zulte Waregem četiri, a Vitesse dva boda.
 
 
 
Real Sociedad je u Norveškoj pobijedio Rosenborg 1:0 golom Oiarzabala u posljednjim trenucima susreta potvrdivši tako prolaz u skupini L. Domaćinu je trebala pobjeda kako bi ostao u igri za prolaz, no Španjolci su više sretno nego spretno osvojili tri boda.
 
 
U drugom susretu Zenit je pobijedio Vardar 2:1. Kolo prije kraja vodi Zenit s 13 bodova, Real Sociedad ima bod manje i u zadnjem kolu u međusobnom susretu na Anoeti će odlučiti o prvom mjestu. Rosenborg ima četiri boda, a Vardar je na začelju bez bodova.
 
Želite li momentalno primiti obavijest o svakom objavljenom članku vezanom uz Europa ligu, instalirajte Index.me aplikaciju i pretplatite se besplatno na tag: Europa liga
 
Index.me aplikaciju za android besplatno možete preuzeti na ovom linku, dok iPhone aplikaciju možete preuzeti ovdje.
 
 

 

Pročitajte više