LIGA PRVAKA

Atalantin trener uveo legendu u 56. i zamijenio je u 86. minuti: "Prestani kmečati!"

Foto: REUTERS/Alberto Lingria

GIAN PIERO GASPERINI, trener Atalante, poludio je na prvoj utakmici osmine finala Lige prvaka, koju je na svom terenu izgubio 0:1 od Reala.

Prvo zato što je već od 17. minute neopravdano ostao s igračem manje nakon što mu je prestrogo isključen veznjak Remo Freuler, a onda i zato što ga je Real pobijedio golom koji je zabio samo četiri minute prije kraja.

Neposredno prije primanja gola Gasperini je momčad pokušao učvrstiti tako što je zamijenio Josipa Iličića. U tome ne bi bilo ništa čudno da legenda kluba nije u igru ušla s klupe samo pola sata ranije, u 56. minuti.

Naravno, Iličić je bio ogorčen što ga trener ovako tretira, ali talijanski novinari pišu da mu je Gasperini, dok je nevoljko izlazio s terena, odbrusio: "Prestani kmečati i umjesto toga radi nešto", aludirajući na to da se tijekom pola sata protiv Reala vukao po terenu. 

Iličić je simbol Atalante (135 nastupa, 54 gola i 35 asistencija) i igrač koji je prošle godine golovima donio klubu najveći uspjeh u povijesti, četvrtfinale Lige prvaka.

Nakon toga je zbog koronavirusa, koji je katastrofalno pogodio Bergamo, pao u depresiju i nije igrao. Vratio se ove sezone u kojoj je pet golova postigao, a sedam namjestio. Međutim, u najvažnijoj utakmici sezone je osramoćen. 

Pročitajte više