Australija ostala na -27: Musa i Matulić najbolji, vratio se Duvnjak

HRVATSKA je u 3. kolu Svjetskog rukometnog prvenstva u Švedskoj lako sa 42:15 pobijedila Australiju čiju momčad većinom čine poluamaterski igrači. Izbornik Slavko Goluža u ovoj je utakmici odmarao najvažnije igrače, a u pomlađenoj momčadi briljirali su Musa, Matulić i Buntić. Prve minute i prvi gol na turniru upisao je oporavljeni Domagoj Duvnjak.

Hrvatska je odradila malo jači trening protiv vjerojatno najslabije momčadi Svjetskog prvenstva - Australije. Izbornik Goluža iskoristio je priliku da odmori najvažnije igrače uoči dviju ključnih utakmica protiv Srbije i Danske. Vori, Balić, Lacković i Štrlek ušli su se tek zagrijati i upisati nekoliko minuta te pokoji pogodak, a Hrvatsku su do pobjede nosili mlađi igrači.

Duvnjak: Jedva sam čekao povratak na teren

Priliku je najbolje iskoristio Željko Musa koji je proglašen igračem utakmice u kojoj je postigao osam pogodaka. Odlični su bili Matulić i Buntić sa po sedam golova, a prvi put se u strijelce upisao i Domagoj Duvnjak koji se vratio nakon ozljede i trebao bi biti potpuno spreman za sljedeću utakmicu.

"Borili smo se, igrali dobro i najvažnije je da smo lako pobijedili. Odmorili smo glavne igrače za sljedeće dvije važne utakmice. Protiv Srbije i Danske nas čeka potpuno drugačija atmosfera", rekao je Musa nakon utakmice.

"Jedva sam čekao da se vratim na teren. Bolovi su prošli, sve je super, a još je bolje što sutra imamo slobodan dan", rekao je Duvnjak i dodao: "Znali smo da će biti lako, Australci su ipak amaterska ekipa i to je bio dobar trening uoči Srbije i Danske koji će za nas biti pravi ispit".

Hrvatska dobila Australiju već nakon deset minuta

Hrvatska je prva zabila i preko Zrnića, Gojuna i Vorija nastavila povećavati vodstvo sve do desete minute kada su australski rukometaši zabili za 9:1. Utakmica je već tada bila gotova. Vodstvo su nastavili povećavati Štrlek, Vuković i Musa, a Australci su preko svojih najboljih pojedinaca Fletchera, Subotića i Matića održavali zaostatak "pristojnim". Na poluvrijeme se otišlo pri rezultatu 19:9.

U drugom dijelu Hrvatska se odvojila nakon Musine serije golova, a priključili su mu se Ninčević i Matulić. Igra je tekla glatko bez puno prekršaja, a prvi sedmerac Australci su imali tek u 43. minuti. Tada je atmosferu ovog SP-a prvi put osjetio Duvnjak, a nakon pet minuta zabio je i svoj prvi gol. Iako su pokazali veliku borbenost, u drugom dijelu Australci nisu uspjeli zabiti više od šest golova. Utakmicu je zaključio Matulić pogotkom za konačnih 42:15.

Svjetsko prvenstvo rukometaša, 3. kolo:

Skupina C

Hrvatska - Australija 42:15

Alžir - Rumunjska 15:14

Kasnije:

Danska - Srbija

Redoslijed: 1. Hrvatska 6, 2. Danska 4 (-1), 3. Srbija 4 (-1), 4. Alžir 2, 5. Rumunjska 0, 6. Australija 0.

 

Skupina A

Španjolska - Njemačka

Francuska - Bahrein

Tunis - Egipat

 

Skupina B

Mađarska - Brazil 35:24

Kasnije:

Norveška - Austrija

Island - Japan

Redoslijed: 1. Island 4 (-1), 2. Mađarska 4, 3. Austrija 2 (-1), 4. Norveška 2 (-1), 5. Japan 2 (-1), 6. Brazil 0.

 

Skupina D

Argentina - Slovačka 23:18

Kasnije:

Poljska - Čile

Švedska - J. Koreja

Redoslijed: 1. Švedska 4 (-1), 2. Poljska 4 (-2), 3. J. Koreja 3 (-1), 4. Argentina 3, 5. Čile 0 (-1), 6. Slovačka 0.

Pročitajte više