Austrijanci bi vlastitoj reprezentaciji zabranili nastup na Euru

DOK SE neke od najvećih europskih nogometnih sila još uvijek bore u neizvjesnim kvalifikacijama za Europsko nogometno prvenstvo koje će se sljedeće godine održati u Austriji i Švicarskoj, jedna od zemalja domaćina, koje imaju osigurano mjesto na EP-u ima problema s vlastitim navijačima koji ne žele da ih nacionalna vrsta osramoti.

Nakon nekoliko loših nastupa i slabih rezultata u prijateljskim utakmicama, kojima se Austrijanci pripremaju za Euro, dok ostale reprezentacije igraju kvalifikacijske utakmice za to natjecanje, dio ogorčenih Austrijanaca pokrenuo je inicijativu da se njihovoj zemlji zabrani nastup na tom natjecanju.

Peticija koju autori opisuju kao inicijativu za Euro 2008. bez Austrije objavljena je na internetu, a posjetitelje dočekuje pismo u kojem se ukratko objašnjava što zamjeraju svojoj reprezentaciji: "Dragi prijatelji. Vašim dolaskom na ovu stranicu pokazujete da volite atraktivan nogomet".

Lijepi potezi rijetki kao udari meteora

"Vaš posjet znači da uživate u nevjerojatnim driblinzima, da skačete od sreće kad savršeno izvedeni slobodni udarac završi u rašljama. Ukratko, vaš posjet znači da volite ovaj sjajan sport i cijenite njegovu ljepotu".

"Međutim, to znači i da padate u depresiju kada gledate utakmicu austrijske reprezentacije, jer njenim se igračima takvi prikazi nogometnog umijeća događaju otprilike jednako često kao udari meteora."- zaključuje poruka pokretača peticije.

Austrijska je reprezentacija trenutno na 85. mjestu Fifine ljestvice reprezentacija, što je samo pet mjesta bolje od njihovog najlošijeg renkinga ikad. U osam utakmica ove godine nisu uspjeli pobijediti, a na domaćem su terenu gubili od Škotske i Čilea.

Pročitajte više