AUTOMOBILIZAM - U ČETVRTAK STARTA DELTA

Od četvrtka do subote u Zagrebu i njegovoj okolici održat će se najpopularnije i najstarije automobilističko natjecanje u Hrvatskoj 30. izdanje INA Croatia Delta Rallya.

Ovogodišnja Delta okupit će 77 posada, 10 više od prošlogodišnje, a među njima bit će i 36 stranaca. Ukupna dužina relija je 657 kilometara, na rasporedu je 14 brzinskih ispita, podijeljenih u dvije etape. Svečani start je u četvrtak u 20.00 sati na Trgu bana Josipa Jelačića. Start prve etape bit će u petak kod hotela I na Remetinečkoj cesti u 9 sati, dok druga etapa počinje na istom mjestu u subotu u 8 sati. Cilj i dodjela nagrada bit će kod Inine zgrade u subotu u 19 sati.

INA Croata Delta Rally ima koeficijent 10, a boduje se prvenstvo Europe, FIA Istočnoeuropski kup, te hrvatsko prvenstvo. Ove sezone prijavljen je jedan WRC automobili i to Ford Focus WRC s kojim dolazi češka posada Pech - Uhel. Međutim, u Zagreb dolazi i mnoštvo vrhunski opremljenih automobila grupe A. U dva najjača razreda (A i N4) nastupit će 20 posada. U konurenciji hrvatskih vozača jedan od favorita utrke je Nenad Lončarić sa svojim Mitsubishi Lancer EVO VI. najveći konkurenti bit će mu Englez Mike Pattison, koji se natječe u Hrvatskom prvcenstvu, Marin Galić (Clio S1600), Jaki Franja i braća Škalić.

"Možemo biti zadovoljni listom sudionika relija. Vjerujem kako ćemo i ove godine dokazati kako zaslužujemo koeficijent 20," kazao je direktor relija Nenad Johan.

Samo sedmorica hrvatskih vozača su slavila na ovom reliju (Markt, Mačešić, Modrić, Skurić, Filipović, Šepetavc i Pulić). Posljednji je put pobjednička "kanta" ostala u Hrvatskoj prije čak sedam godina, pa će to biti dodatni motiv svim hrvatskim posadama da unatoč slabijim automobilima jurišaju na sam vrh poretka.

Počasni pokrovitelj tradicionalnog 30. INA Croata Delta rallya, najznačajinije automobilističke priredbe u našoj zemlji, je predsjednik Republike Hrvatske, Stjepan Mesić.

Pročitajte više