Treći hrvatski rukometaš zbog ozljede ostao bez Olimpijskih igara

Foto: Hina

OZLJEDE su dio sporta, ali ne želim na njih gledati kao na probleme. Njih gledam kao sportske izazove kojima se moramo prilagoditi, koje promatram i pokušavam riješiti, rekao je izbornik hrvatske rukometne reprezentacije Željko Babić nakon što je za OI u Rio de Janeiru ostao i bez Domagoja Pavlovića.

Ponajbolji igrač PPD Zagreba prošle sezone zbog ozljede ramena ostao je bez Rija. Pavlović je zbog ozljede propustio i Europsko prvenstvo u Poljskoj, no tada se radilo o problemima s leđima. Podsjetimo već su otpali Marić i Šebetić, a problema s ozljedama imaju i Horvata, te Kozina.

"Do odlaska u Brazil imamo još dvije pripremne utakmice protiv Slovenije. Bitno je da iz tih utakmica izvučemo ono najbolje, odigramo što smo do sada trenirali. Imamo naše zadatke u igri koje ćemo pokušati dodatno posložiti. Nakon toga ostaje nam samo pripremna utakmica protiv Njemačke u Riju u kojoj ćemo, u dogovoru s njima, odigrati baš ono što nam treba i to će biti pravo zagrijavanje za prve utakmice Olimpijskih igara.," kazao je izbornik hrvatske vrste.

Babić je naglasio kako ne sumnja u sebi niti u svoje igrače, uvjeren kako će svi na OI dati svoj maksimum.

"Ovo je završni dio priprema nakon kojeg nas čeka veliki sportski izazov. Ne sumnjam ni u sebe ni u igrače jer znam da ćemo dati svoj maksimum u Riju. Svi želimo dati sve od sebe za Hrvatsku. Svjesni smo da je sport nepredvidiv i ne pobjeđuje uvijek najbolja momčad. Za dobar rezultat potrebno je znanje, vještina i volja. Vjerujem da će Hrvatska biti dobra," kazao Babić.

Dokapetan reprezentacije Zlatko Horvat je istaknuo kako u reprezentaciji vlada odlična atmosfera:

"Mislim da je izbornik više manje sve rekao. Uživamo na priprema, vlada sjajna atmosfera i jedva čekamo odlazak u Riju. Nestrpljivo čekamo prve utakmice kako bi pokazali sve ono što smo radili i vježbali tijekom priprema," naglasio je Horvat.

 

Pročitajte više