Balaban navijaču na Dinamovom druženju sa pukom: Šta si sad tu sjeo, koji kurac hoćeš?

DINAMOVI nogometaši i stručno vodstvo družilo se s navijačima na zagrebačkom Cvjetnom trgu. Neki su bili više, a neki manje raspoloženi.

> Mamić: Sramotno je da šampion igra pred praznim tribinama

Balaban pokvario idilu poreznih obveznika i njihovih ljubimaca

Na špici je bila prava ljetna atmosfera. Vrućina, glasna glazba, jeo se sladoled, ali bilo je i onih koji nisu baš bili raspoloženi za druženje. Mario Mandžukić i Dino Drpić ne žele već otprije davati izjave, a Boško Balaban se ponaša poput lokalnog šerifa, u stilu gospodina Mraovića, i nekih drugih "dobro odgojenih".

Ovoga mu je puta meta bio jedan stariji gospodin koji je, eto, htio sjesti pored Balabana i popričati s igračima Dinama o aktualnoj situaciji. Bole top bio je rječit kao i obično.

"Šta si sad tu sjeo, koji kurac hoćeš?", ispalio je Bole Top starom Dinamovcu. 

Klub koji je u gradskom vlasništvu i koji djelomično financiraju građani kroz plaćanje poreza trebao bi ozbiljno razmisliti o uvođenju tečaja bontona kao obavezne nastave za neke od "igrača".

Na Cvjetnom trgu igrači Dinama, vjerojatnog osvajača dvostruke krune ove sezone, okupili su se pred 500-njak navijača kako bi s njima podijelili radost jučerašnje pobjede nad Hajdukom te nekoliko stotina autograma, uglavnom navijačima mlađeg uzrasta. Govorilo se i o novoj sezoni.

Voditelj programa je pročitao i čestitku za deseti naslov od nastanka Hrvatske, koju je čelništvu Dinama uputio čelni čovjek Fife Sepp Blatter. Igrači su uglavnom bili dobro raspoloženi.

"Mislim da je Dinamo jučer 99 posto riješio svoj posao što se finala Hrvatskog kupa tiče. Očekujemo protiv Rijeke pun stadion, te novu pobjedu kojom bi potvrdili da smo zasluženi prvaci ove godine", kaže Tomo Šokota o jučerašnjoj utakmici.

Europa je glavna preokupacija Dinamovih navijača, a kako ići na europski pohod bez Luke Modrića?

"Mislim da svake godine radimo po korak više u Europi, moram se spremati bez njega, mislim da smo dovoljno jaki i bez njega napraviti dobar rezultat", kaže Šokota.

Josip Tadić jučer je bio jedan od najraspoloženijih igrača na terenu te se nameće kao standardni prvotimac u idućoj sezoni.

"Cijela je ekipa odigrala jako dobro protiv Hajduka, istaknuli smo se možda Mandžukić i ja. Idemo na pobjedu u preostale dvije utakmice, a nakon toga ćemo vidjeti što će se sve događati. Tko će otići, tko će doći, pa ćemo vidjeti i o mojoj poziciji u prvih jedanaest", kaže uz smiješak Josip Tadić.

Vukojevićeve posljednje utakmice u Dinamovom dresu?

Ognjen Vukojević je jučer odigrao standardno dobro.

"Demolirali smo Hajduk, smatram da su još dobro i prošli. Mogu biti sretni što se u Split vraćaju samo s tri pogotka u mreži. Osigurali smo miran uzvrat, ali na Poljudu nećemo krenuti lagano. Želim pobijediti Hajduk i u Splitu i podignuti trofej nasred Poljuda", kaže Dinamov veznjak.

Ognjenu Vukojeviću trofej Rabuzinovo sunce bit će ukupno šesti, a vrlo lako moguće, i posljednji u Dinamovom dresu.

"O transferu ćemo razgovarati nakon Splita. Sve je moguće, pa čak i da ostanem u Dinamu. Kad uzmemo kup, sjest ću za stol s čelnicima i razgovarati. U slučaju neke nemoralne ponude, klub će me pustiti. Ali ponavljam, moje misli trenutno su usmjerene samo na Dinamo", kaže o budućnosti u Dinamu Ognjen Vukojević.

Mika: Pravi navijači dolaze na svaku utakmicu, ostali su šminkeri i foleri

Mihael Mikić bio je jedan od najraspoloženijih za razgovor na druženju u centru grada Zagreba.

"Moram pogledati utakmicu da vidim kako je to jučer zapravo bilo. Meni se čini da smo bili uistinu moćni, a da oni nisu mogli ništa. Nismo im dali igrati. Žao mi je samo što im nismo dali pet komada", kaže Mikić.

Mikiću je bilo žao i zbog malog broja gledatelja na jučerašnjoj utakmici, to jest bio je zbog toga ljut i sarkastičan.

"Znate što ću vam ja o tome reći. Kada netko voli klub, nije bitno tko ga trenira, tko je gradonačelnik, tko je protivnik, tko je predsjednik. Tko voli Dinamo taj i ide na utakmice, pravi navijači su uvijek tu, dok šminkeri i foleri biraju utakmice na koje će ići", zaključuje Dinamovo krilo.

M.Š.
Foto: K.H.

Pročitajte više