GARETH BALE

"Bale? Tužan sam i sve mi se to gadi"

Foto: EPA-EFE

JOHN TOSHACK, bivši izbornik Walesa koji je tijekom bogate trenerske karijere u dva navrata vodio i Real Madrid, oštro je kritizirao Balea zbog cijele situacije u Realu.

Već tjednima traje trakavica oko najveće velške zvijezde. Real ne želi Balea, što je Zinedine Zidane jasno rekao u javnosti, ali ne može ga se riješiti zbog njegove velike plaće. Kada su napokon pronašli klub koji bi ga htio, kineski Jiangsu Suning, Perez je htio odštetu od Kineza pa je cijeli posao propao. U Europi nema klubova koji si mogu priuštiti takvu plaću za igrača koji je upravo odigrao jako lošu sezonu za Real.

"Tužan sam i gadi mi se"

"Zaista bi bilo užasno da mu plaću smanje na 160 tisuća eura tjedno. Zaista ne znam kako bi preživio s tim. Čovjek ima obitelj i dvoje djece. Rastužuje me i gadi mi se cijela ova situacija", rekao je Toshack pa nastavio:

"I on ništa ne govori. Ništa. Samo preko svojeg menadžera. Vrlo sam tužan u što se nogomet koji volim pretvorio, tužan sam i gadi mi se", oštar je bio 70-godišnjak.

Nastavio je s kritikama prema Baleu tako što mu je zamjerio što nije naučio španjolski, iako je u Realu od 2013.

"Daj, Garethe, napravi intervju, izjasni se. Već si šest ili sedam godina u Madridu, a ne govoriš jezik. To je uvreda ljudima za koje radiš. Uvijek pokušaš naučiti jezik kluba u koje igraš, a ako pogriješiš u početku, oprostit će ti. Ali on ima druge ljude koji u javnosti govore za njega, Ne, ne i ne! Tužno je kako se cijela njegova situacija u Španjolskoj odigrala", završio je Toshack intervju na BBC-jevom radiju.

Pročitajte više