Ballack nakon što je koljenom slomio Demichelisu kost lica: "Znam da smo bili dosadni publici"

KAPETAN njemačke nogometne reprezentacije, 33-godišnji Michael Ballack, izrazio je, unatoč porazu (1:0), zadovoljstvo iskustvom prijateljske utakmice s Argentincima u Muenchenu.

"Nismo se željeli previše otvoriti i to nam je paraliziralo igru. Premalo smo riskirali", kazao je Ballack nakon utakmice zaključivši:

"Bila je to dosadna utakmica za publiku. Nama koji smo bili na travnjaku bila je, naprotiv, vrlo korisna. Neke smo stvari odradili vrlo dobro."

Dok njemački mediji pokazuju djelomičnu zabrinutost, ponajprije Bild, koji upozorava Joachima Löwa da je preplašio naciju lošom igrom, sam izbornik smiruje situaciju samokritičkim preuzimanjem odgovornosti.

" Utakmica je bila obilježena taktikom. Argentinci su se postavili dobro, a nama je u prvom dijelu manjkalo smjelosti napasti. Očekivao sam da će igrači pokazati više inicijative i pritisnuti suparnika u njegovoj polovici terena. Očito nismo imali dovoljno vjere u sebe."

Ballack koljenom slomio Demichelisu kost lica

U 54. minuti prijateljskog dvoboja nogometaša Njemačke i Argentine na Allianz Areni ozbiljno je stradao stoper gostujuće momčadi i minhenskog Bayerna, 29-godišnji Martin Demichelis.

Bivšeg je suigrača nenamjerno, pri jednom skoku, koljenom u lice pogodio veznjak Chelseaja Michael Ballack. Nesretni se Argentinac uz strašne bolove srušio na tlo, iznesen je na nosilima te otpravljen u bolnicu na hitnu operaciju.

"Zadobio je prijelom malarne kosti te je hitno podvrgnut operativnom zahvatu", izjavio je liječnik argentinske reprezentacije Donato Villani.

Dobra je vijest u cijeloj priči da Argentincu neće biti ugrožen nastup na Svjetskom prvenstvu u Južnoafričkoj Republici. Neko vrijeme neće ga biti u sastavu minhenskog Bayerna, nakon čega ga čeka nastupanje sa zaštitnom maskom.

Pročitajte više