Barcelona je u velikoj krizi: Treneru prijeti otkaz, a čeka je pakleni listopad

Foto: EPA

LOŠA IGRA i samo dva boda iz tri zadnje prvenstvene utakmice i to protiv nejakih suparnika. Barcelona se iz crne rupe u koju je upala mora vaditi tijekom pakleno teškog listopada, mjeseca koji je upravo počeo.

Aktualni nositelj duple španjolske krune impresivno je krenuo u obranu naslova. Barcelona je sezonu u La Ligi počela s pobjedama u prva četiri kola, ali onda je zaredala s neuspjesima u tri iduća meča, iako se nadmetala s protivnicima koje inače razbija, a dvije od spomenutih utakmica igrala je na svom terenu.

Prvo je na Camp Nouu još dobro prošla s 2:2 protiv Girone, jer sat vremena imala je igrača manje. Zatim je izgubila 1:2 kod Leganesa, najgore momčadi La Lige. Slijedio je još jedan domaći neuspjeh, samo 1:1 protiv Athletica, kojem je gol za bod zabila tek pet minuta prije kraja.

Jedina dobra vijest za Barcelonu u zadnje vrijeme je što Atletico i Real također posrću, pa Barca usprkos lošem nizu i dalje drži prvo mjesto s jednakim brojem bodova kao i najveći rival, te s bodom više od Seville.

Ali, tu je kraj dobrim vijestima za Barcelonu. Nije tajna da trener Ernesto Valverde ima iznimno jaku opoziciju, kako u svlačionici, tako i u upravi. Bez obzira na to što mu predsjednik Bartomeu i njegov glasnogovornik Vives javno iskazuju podršku, činjenica je da neće biti ništa od opcije produljenja njegovog ugovora, koji istječe na ljeto. 

Štoviše, nikakva igra i prosipanje bodova protiv loših suparnika u sezoni kada se očekivalo da se Barcelona prošeta do titule nakon što je Real ostao bez Ronalda, dali su samo veliki impuls mnogima koji žele da Valverde ode daleko ranije.

Njegov odlazak bit će svakako ubrzan ako Barcelona hitno ne popravi igre. Međutim, momčad radikalno mora poboljšati u situaciji kada ga čeka najteži mogući raspored, jer pogledajte tko Barci stoji s druge strane u iduća četiri tjedna:

Tottenham - Barcelona (3. listopada)

Valencia - Barcelona (7. listopada)

Barcelona - Sevilla (20. listopada)

Barcelona - Inter (24. listopada)

Barcelona - Real (28. listopada)

Pakleni listopad počinje Barceloni prekosutra na Wembleyu, gdje je u drugom kolu skupine Lige prvaka čeka Tottenham. Za vikend slijedi tradicionalno teško gostovanje na Mestalli. Valencia u prvih sedam kola ima samo osam bodova, ali i tek jedan poraz. 

Nakon dva zahtjevna gostovanja je pauza zbog utakmica reprezentacije, poslije kojih Barcelonu čeka još težih osam dana. Sevilla je nedavno razbila Real i u Barcelonu neće doći na izlet, nego tražiti pobjedu za proboj na prvo mjesto. Odmah nakon nje, na Camp Nou dolazi Inter u grupi LP-a, da bi ovako težak mjesec Barcelona okončala El Clasicom na svom terenu.

Tko preživi, pričat će. Pitanje je hoće li među preživjelima biti Barcelonin trener. 

 

 

 

Pročitajte više