Barcelona objavila besplatno dovođenje Cityjevog kapetana. Ovo su detalji transfera

Foto: EPA-EFE

ILKAY GUNDOGAN (32), kapetan Manchester Cityja, nakon sedam godina je napustio klub s kojim je osvojio pet engleskih naslova, dva FA kupa, četiri Liga kupa i Ligu prvaka te za koji je odigrao 304 utakmice, postigao 60 i namjestio 40 golova. Nijemac Gundogan je od danas novi igrač Barcelone, koja je potvrdila njegov dolazak.

Gündogan je potpisao do lipnja 2025. godine, a ima i opciju produljenja ugovora za još godinu dana nakon toga. Barcelona je u njegov ugovor ugradila izlaznu klauzulu od 400 milijuna eura, a sam je Nijemac imao ponudu Arsenala, kao i neke bogate ponude iz Saudijske Arabije.

Pepov miljenik

U City je došao 2016. iz Borussije Dortmund uz odštetu od 27 milijuna eura, a odlazi kao slobodan igrač po isteku ugovora. Gundogan je Guardiolin miljenik i menadžer ga je jako želio zadržati. Ipak, njemački veznjak odlučio se za novi izazov i odlazak u Španjolsku.

Gundogan je treći igrač kojeg je Barcelona dovela za iduću sezonu. Stoper Inigo Martinez (32) dolazi iz Athletic Bilbaa također bez odštete, dok mladi (18) napadač Vitor Roque dolazi u siječnju iduće godine iz Athletico Paranaensea uz odštetu između 30 i 40 milijuna eura. 

Pročitajte više