TRANSFERI

Barcelona za Neymara poslala ponudu težu od 300 milijuna eura, PSG odbio

Foto: Gulliver / Getty Images

AS donosi ekskluzivu. Barcelona je PSG-u za Neymara poslala megaponudu, tešku preko 300 milijuna eura. No prvak Francuske odbio je španjolskog prvaka. 

Madridski dnevnik piše da je Barcelona u zamjenu za povratnika Neymara ponudila Philippea Coutinha i Ousmanea Dembelea te 40 milijuna eura. Budući da je u siječnju prošle godine za prvog platila odštetu od 145, a prošlog ljeta za drugog 125 milijuna eura te dodajući tim iznosima spomenuti keš, ponuda je, dakle, teška fantastičnih 310 milijuna eura. 

Ipak, PSG-ov predsjednik Nasser Al-Khelaifi ju je odbio. Ne želi "robno-novčanu" razmjenu, nego da mu Barcelona plati daleko više od 222 milijuna eura, koliko joj je on prije dvije godine dao za Neymara kada ga je učinio najskupljim nogometašem u povijesti. Francuski i španjolski mediji pišu da je to oko 300 milijuna eura.

Imajući to u vidu, kao i da je Barcelona morala uzeti pozajmicu da plati daleko jeftinijeg Griezmanna (120 milijuna eura) te da bi Neymaru plaća u Barceloni čak i nakon smanjenja s one u PSG-u (36 milijuna eura) i dalje iznosila ogromna 24 milijuna eura godišnje, takav aranžman za Barcelonu nije moguć.

Zato pribjegava zamjeni igrača i dodavanju manjeg novčanog iznosa. No PSG nije zainteresiran za takav deal. 

Pročitajte više