TRANSFERI

Barišić: Olmo je primjer onoga što radimo u Dinamu. Ostanak je najbolji za sve

Foto: Igor Šoban / Pixsell

PREDSJEDNIK Dinama Mirko Barišić u razgovoru za talijanski TuttoMercatoWeb istaknuo je da ostanak Danija Olma u klubu i u ovoj sezoni može biti samo dobra odluka za sve strane.

Modri su prijašnjih godina običavali prodavati igrače u ovim situacijama i prije plasmana u europska natjecanja, ali ovoga ljeta odolijevali su raznim ponudama za svog najboljeg igrača. Bilo je dosta upita za prvaka Europe do 21 godine sa Španjolskom, ali sve zainteresirane strane dobile su jednak odgovor: "40 milijuna eura i Olmo je vaš."

>> Britanci Olma uvrstili među klince od kojih se u Ligi prvaka najviše očekuje

Tko zna, možda nakon što pokaže sav svoj raskoš talenta u Ligi prvaka ove sezone, netko bude spreman toliko i platiti. Ali dotad 21-godišnji Španjolac ostaje na Maksimiru, o čemu je govorio i Mirko Barišić Talijanima.

"On je samo primjer onog što radimo ovdje u klubu. Napustio je Barcelonu kako bi došao u Zagreb jer je znao da će se kod nas moći probiti. Imao je razloga. Imali smo puno kontakata oko njega ovog ljeta, ali odlučili smo ga ostaviti zbog želje za dobrim rezultatom. Bila je to dobra odluka za sve", istaknuo je predsjednik Dinama o igraču kojeg stalno skautira i Barcelona te ga želi vratiti u svoju momčad, a to planira učiniti već u siječnju.

Olmo je lani odigrao ključnu ulogu u Bjeličinoj momčadi za Dinamo u Europa ligi, a sad se isto od njega očekuje i u Ligi prvaka. Nedavno mu je cijena prema Transfermarktu dvostruko narasla i sada vrijedi više nego Rijeka i Hajduk zajedno.

Na pitanje jesu li ga poremetile priče o transferu i odlasku iz Dinama ,za Index je odgovorio da nisu te da je potpuno fokusiran samo na nogomet.

Pročitajte više