Becker: Nadalov odlazak ogroman je gubitak, Đoković želi biti najuspješniji ikad

Foto: EPA

NOVAKU ĐOKOVIĆU otvorila se velika prilika da se odvoji od Rafaela Nadala kao najtrofejniji tenisač na Grand Slamovima nakon što je Španjolac otkazao Roland Garros, a zatim i Wimbledon, kako bi se oporavio od ozljeda i pripremio za 2024., koja će mu biti posljednja u veličanstvenoj karijeri.

Nadal je u posljednjih 18 godina bio praktički pretplaćen na Roland Garros, koji je u tom razdoblju osvojio rekordnih 14 puta, ali u naredna dva tjedna neće braniti lanjsku titulu i imati priliku doći do 23. titule na Grand Slamovima. Ali Đoković hoće, a njegov bivši trener i teniska legenda Boris Becker smatra da je baš to razlog zašto srpski as još igra.

"Želi postati najuspješniji tenisač svih vremena", rekao je Becker medijima pred početak drugoga Grand Slama sezone, za koji su kvalifikacije već krenule.

Nadalov odlazak ogroman gubitak za muški tenis

"U posljednjih 15 godina bilo je samo pitanje tko će igrati u finalu protiv Nadala. Njegov odlazak bit će ogroman gubitak za muški tenis. Nadam se da će iduće godine biti zdrav i moći igrati svoje omiljene turnire, ići na oproštajnu turneju. Velik sam fan njegovih uspjeha u ljudskosti", rekao je Becker o Nadalu.

Ove godine će zato Đoković imati priliku osvojiti svoj treći Roland Garros, koji bi mu bio i rekordni 23. Grand Slam. Becker ga vidi kao jednog od favorita. "Bez Nadala konačno i drugi igrači imaju šansu. Moji favoriti su Đoković, pobjednik turnira u Rimu Danil Medvedev, Holger Rune i Carlos Alcaraz", rekao je legendarni Nijemac.

Pročitajte više