Beveren: Dinamo je tehnički jaka momčad, igrat će u tradiciji jugoslavenskog nogometa

U BELGIJSKOM Beverenu, neobičnoj momčadi u kojoj igra čak 17 igrača iz Obale Bjelokosti, gdje imaju i svoju nogometnu akademiju, zadovoljni su ždrijebom i smatraju da mogu proći grupu u kojoj se, uz Stuttgart i Benficu, nalazi i zagrebački Dinamo te nizozemski Heerenveen.

"Ždrijeb je dobar, mislim da je moguće proći u sljedeći stadij natjecanja. Benfica i Stuttgart su vrhunski klubovi, a takav ždrijeb nam odgovara i financijski. Pri tome naročito mislim na Stuttgart, budući da su Nijemci dobro poznati po plaćanju visokih iznosa za prava TV prijenosa." – izjavio je ekskluzivno za Index.hr predsjednik Beverena, Frans Van Hoof.

I pomoćnik trenera, Eddy De Bolle, drži da Beveren može proći dalje: "Ako smo dobili Anderlecht, zašto ne bi pobijedili i ove klubove? Naša velika prednost je što igramo bez pritiska, od nas se ne očekuje neki veliki uspjeh."

"Naši igrači biti će itekako motivirani protiv klubova s kojima smo u grupi, radi se o velikim europskim klubovima. Igrači će se željeti iskazati i obraniti čast svoje Akademije i svoje zemlje." – dodao je De Bolle.

Pomoćnik trenera pohvalio se i velikom potporom navijača: "Naši navijači vole gledati kako njihov klub igra s velikim klubovima. Uvijek nas podržavaju, u dobrim i lošim vremenima. A sada će biti posebno sretni, jer će uživati u dvije utakmice s velikim klubovima na domaćem terenu."

U Beverenu priznaju da o zagrebačkom Dinamu ne znaju baš previše: "Heerenveen i Stuttgart  ponekad gledamo na televiziji, ali o ostala dva kluba ne znamo puno. Dinamo Zagreb je hrvatski klub, pa očekujemo da će igrati u tradiciji jugoslavenskog nogometa. Očekujem tehnički jaku momčad. Bivša Jugoslavija je iznjedrila puno velikih nogometnih majstora, a budući da protiv nas igraju kod kuće, sigurno će pružiti još više pred domaćom publikom."

Iz Beverena doznajemo kako ne znaju gotovo ništa o igračima koji ove sezone igraju u Dinamu, pa ni o hrvatskom reprezentativcu i kapetanu Dinama Niki Kranjčaru.

Čelništvo belgijskog kluba uvjereno je kako mogu zagorčati život i najvećim favoritima, Benfici i Stuttgartu. Ovog potonjeg pak smatraju daleko najopasnijim protivnikom.

"Protiv Stuttgarta će biti vrlo teško igrati. Trenutno su drugi na tablici u Bundesligi, a njemačka liga je izuzetno kvalitetna. Najteže će biti odgovoriti na fizički aspekt njihove igre. Heerenveen će također biti težak suparnik, u svom zadnjem europskom susretu ostavili su dobar utisak. Radi se o taktički vrlo jakoj momčadi." – izjavio je pomoćnik trenera Beverena, dodavši kako će Liga UEFA njegovoj momčadi biti izvrsna prilika za stjecanje novih iskustava.

"Ponekad ljudi zaboravljaju da je naša momčad vrlo, vrlo mlada, ali naši mladi igrači brzo uče. Ako hrabru uđemo u te utakmice, uz malo sreće možemo postići dobar rezultat." – izjavio je De Bolle za Index.hr, pa dodao: "Naši će igrači sada biti suočeni s novim načinima igranja nogometa, s novim konceptima igre. Lako nam je predvidjeti rezultat protiv belgijskih klubova, ali sada je to jako teško. Heerenveen, primjerice, puno igra preko krila, što je tipično za nizozemski nogomet.

Utakmicu Dinamo – Beveren za belgijske je medije komentirao i bivši belgijski reprezentativac Branko Strupar, koji se prošle godine oprostio od profesionalnog nogometa odigravši jednu sezonu za Dinamo.

Strupar je Belgijancima kazao kako je Dinamo ove sezone oslabljen odlaskom nekoliko iskusnih igrača, pa dodao kako očekuje samo oko 5000 navijača na utakmici u Maksimiru.

Utakmica Dinamo - Beveren igra se 4. studenog u Maksimiru.

N.B.

Pročitajte više