Bilić: Klasniću želim brz povratak životu, a tek onda nogometu

MALO je toga novog što nam izbornik Slaven Bilić može reći o Makedoniji, nakon gotovo tjedan dana druženja u slovenskoj bazi. Na posljednjoj pres konferenciji uoči sutrašnje utakmice, tek je jedan mali upitnik stajao nad imenom Darija Šimića, ali je nakon liječničke kontrole i on otklonjen.

"Zadnja dva mjeseca pričamo samo o Makedoniji, dosta je bilo priče. Ponovit ću posljednji put da nam prvenstveno zalaganje igrača na treningu daje vjeru da možemo do tri boda. Igrat ćemo hrabro, ali pametno, agresivno ali hladne glave." - podvukao je Bilić, potvrdivši nagađanja oko početne jedanaestroke koja će izgledati prema najavama; Pletikosa na golu, Babić, Šimić, Šimunić, Ćorluka u obrani, Kranjčar, Modrić, Kovač, Rapaić u veznom redu te Balaban i Eduardo u napadu.

Zajedno s izbornikom, na posljednjem brifingu uoči susreta s Manedonijom, pojavili su se Stipe Pletikosa te Luka Modrić. U opuštenoj atmosferi, razgovaralo se o slobodnjacima; izbornik tvrdi kako je prava milina gledati kako ih na treningu izvode Srna, Miki i popularni Bole top.

Nadalje, izbornik je otkrio ono što smo pretpostavljali; da je cijelo vrijeme znao za Klasnićevu operaciju koja je prošlog petka obavljena u Hannoveru.

"Istina, znao sam za operaciju sedam dana prije nego će biti obavljena. Bilo je planirano da Klasnić bude s nama u Čatežu, sada vam je jasno zbog čega se planovi nisu realizirali. Naravno da smo ushićeni što je njegovo tijelo prihvatilo očev bubreg. Dušom i srcem smo uz njega i želimo da se što brže vrati životu, a tek onda i nogometu."

HNS-ova delegacija već sljedećeg tjedna otputovat će za Bremen u posjet našem napadaču, istaknuo je glavni tajnik Zorislav Srebrić.

Pletikosa: Ne bojim se krtica

Prva hrvatska jedinica i odnedavno vratar moskovskog Spartaka, uoči ispita na Maksimiru puca od samopouzdanja; "Miran sam, maksimalno koncentriran i uvjeren u naš trijumf. Teren na Maksimiru je izvanredan, pogoduje pas igri, a prema prognozama, možda nas i kiša zaobiđe. Makedoniju poznajemo i spremni smo na sva Katančeva oružja. Njihova će se igra svesti na kontre i polukontre i toga smo svjesni."

"Gledajući njihov nastup na Old Traffordu, oduševio me Nikoloski. Definitivno je najzaslužniji za veliki bod. U nekoliko je navrata fenomenalno reagirao i ne bi bilo dobro da se sutra razmaše. Znate kako je s vratarima, uhvate 2-3 centaršuta, skinu koji dobar udarac i onda polete od samopouzdanja." - izreferirao je Stipe.

Druženje nije moglo proći bez spomena kultnih krtica koje je engleski vratar Robinson vidio na Maksimiru, nakon pacerskog gola u koprodukciji s Garyjem Nevillom.

"Ma, kakve krtice, spreman sam na sve. Osobno uvijek pazim da ispucavam loptu unutrašnjom stranom noge, manje je rizika da ti lopta preskoči i ode gdje ne bi smjela."

Stipe je na treningu osjetio i naš udarni tandem i o njihovoj spremi niže pohvalu do pohvale; "Glupo je uopće govoriti o kakvim se igračima radi. Balaban zaista ima sjajan udarac i vrsno izvodi slobodnjake, a Eduardo... Pa ni sam ne znam koliko je ove sezone golova zabio. Napadači su naš forte, samo neka dobiju prave lopte i nema zime."

D.R.

Pročitajte više