Bilić razbijen na Old Traffordu: Martial i Ibrahimović srušili West Ham u Liga kupu

Foto: Getty Images / Guliver Image

MANCHESTER UNITED razbio je West Ham s 4:1 i plasirao se u polufinale engleskog Liga kupa. Momčad Slavena Bilića uspjela je parirati domaćinu na Old Traffordu u prvih 45 minuta, kada je bilo 1:1, ali u nastavku nije izdržala.

Ekipa Jose Mourinha povela je već u 2. minuti, kada je Zlatan Ibrahimović nakon sjajne asistencije petom Henrika Mkhitaryana zabio za vodstvo Uniteda. Međutim, Hammersi su odgovorili u 35. te izjednačili preko Ashleya Fletchera. Dimitri Payet je šutirao s ruba šesnaesterca, David De Gea nespretno odbio loptu, a igrač koji je igrao u Unitedu kao dječak uspio pogoditi za 1:1.

Činilo se da Bilić može stići do velikog iznenađenja. No, tako nije mislio Anthony Martial, koji je u 14 minuta riješio pitanje pobjednika.

Francuz je prvo zabio u 48. poslije nove asistencije Mkhitaryana, a zatim je povisio na 3:1 u 62. nakon centaršuta Antonija Valencije.

Hrvatski trener pokušao je izmjenama probuditi svoju momčad, koja nije uspjela ponovno otvoriti susret, naprotiv. U trećoj minuti sudačke nadoknade Ibrahimović je iskoristio asistenciju Andera Herrere i stavio točku na i za velikih 4:1. 

U drugoj utakmici Southampton je iznenadio i izbacio Arsenal na Emiratesu s 2:0. U 13. minuti goste je u vodstvo doveo Jordy Clasie, a u 38. je na 2:0 povećao Ryan Bertrand, pa se treneru Arsenala Arseneu Wengeru osvetilo što nije postavio najjači sastav u ovoj utakmici.

Time se Southampton plasirao u polufinale, gdje će još uz United igrati i Liverpool te Hull City. 

Pročitajte više