Biliću puna usta Spursa: Kontaktiraju me mnogi, ali imam posao u Hrvatskoj!

IZBORNIK Slaven Bilić ponovo je u medijskoj ofenzivi; malo  komentira "aktualnu situaciju Spursa", malo BBC-u "demantira koketiranje s White Hart Laneom". Uglavnom, rado barem koketira s otočkim klubovima i medijima.

"Kontaktiraju me iz mnogih engleskih klubova i jedino što mogu reći je da mi to laska. No, imam svoj posao u Hrvatskoj i koncentriran sam samo na njega", izjavio je Bilić za BBC Sport.

Englezi ga i dalje štuju, jer "nije sramota izgubiti od jednog Capella", koji je ušao u povijest engleske reprezentacije i novi je miljenik Otoka pa tako BBC navodi:

"Bilić je stvorio reputaciju pobjedama nad Engleskom u euro-kvalifikacijama i četvrtfinalom Eura. Odbio je ponuda West Hama i Cityja, ali krajem 2007. godine rekao je da sanja o klupi u Premiershipu."

Kriza Tottenhama odrazila se na Modrića i Ćorluku

Engleski mediji pišu da se u svlačionici Spursa razgovara o Biliću, Ćorluka i Modrić bili su na ispitivanju. Pred Tottenhamom su teški dani, nitko ne zna što Ramos još radi u klubu, teoretski postoji i mogućnost ispadanja iz lige. U duboko sivilo uklopili su se Ćorluka i Modrić, u koje su Spursi ulupali veliku svotu funti. Bilić je prokomentirao situaciju svog dvojca na White Hart Laneu koja bi mogla utjecati i na igru reprezentacije, jer se radi o ključnim figurama. Izbornik smatra da Modriću jednostavno treba vremena za prilagodbu, kao i mnogim drugim igračima, kao i da ga se ne bi smjelo gledati kroz 20 milijuna eura, već i kroz njegov doprinos reprezentaciji. Modrić u posljednje vrijeme, ipak ne izgleda samopouzdano kao prije.

"Kriza u Tottenhamu odrazila se na Ćorluki i Modriću, ali ne mogu znati što se događa u njihovoj momčadi i na relaciji s trenerom. Teško je razumjeti takvu krizu, ali mnogi su veliki klubovi bili u takvoj situaciji. Kada sve krene u krivom pravcu, zaredaju se ozljede ili kartoni, kreću i frustracije. Znam da je teško, ali vjerujem da će situacija biti bolja. Tottenham je veliki klub, vratit će se"; rekao je Bilić.

Za takav Tottenham Dinamo bi mogao spremiti neku učinkovitu taktiku. Treutak u kojem će Spursi dočekati Dinamo ne može biti nepovoljniji, ali Bilić vjeruje da Modri imaju šansu; "Englezima je trenutno bitnije bojište u Premiershipu, a u jednoj utakmici moguće je sve i kad igraš protiv najjačeg Tottenhama".

D.R.
Foto: Index

Pročitajte više